Bakgereedschap
- Rechthoekige bakvorm van 33 x 22 centimeter.
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Spuitzakken
- Bakplaat
- Trifleschaal van 30 centimeter hoog
Voorbereiding
- Vet een rechthoekige bakvorm van 33 x 22 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Zet een grote vaas voor de trifle klaar.
Frambozensaus
- Breng alle ingrediënten aan de kook.
- Haal van het vuur en pureer.
- Zeef de saus.
- Zet koel weg tot gebruik
Syllabub
- Rasp de citroen en knijp uit.
- Meng de citroenrasp, -sap basterdsuiker en rose met de helft van de passievruchtpuree.
- Laat 10 minuten staan.
- Klop de slagroom tot zachte pieken.
- Spatel voorzichtig in delen het citroen-passievrucht mengsel erdoor.
- Spatel de andere helft van de passievruchtpuree erdoor.
White velvet cake
- Mix de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout.
- Meng 125 milliliter karnemelk met de olie.
- Klop de rest van de karnemelk met de eiwitten en het vanille-extract los.
- Mix de boter met de droge ingrediënten.
- Voeg in delen het karnemelk-oliemengsel toe en mix 2 minuten door op middelmatige snelheid.
- Zet de mixer lager en voeg in 3x de eiwitten toe.
- Giet het beslag in de rechthoekige bakvorm.
- Bak gaar in 35 minuten.
Plaatcake
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Scheid de eieren.
- Smelt de boter.
- Klop de eiwitten op tot stijve pieken.
- Voeg beetje bij beetje 75 gram suiker toe.
- Klop de dooiers met de overige 40 gram suiker tot een bleke massa.
- Spatel de eiwitten in delen door de dooiers.
- Meng een kwart van dit mengsel met de gesmolten boter.
- Spatel het botermengsel weer door het eimengsel.
- Zeef het meel er in delen door.
- Strijk het beslag uit over met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in 12 minuten gaar.
- Bestrooi de cake met poedersuiker als hij uit de oven komt.
- Keer om en trek het bakpapier los.
- Besmeer met abrikozenjam.
- Rol de lange kanten naar het midden toe op.
- Zet de cake vast in deze vorm.
- Laat verder afkoelen in de vriezer.
- Snijd de cake voor gebruik in gelijke plakken.
Ruby chocomousse
- Roer het gelatinepoeder door het water.
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
- Breng 240 milliliter slagroom zachtjes aan de kook.
- Roer de gelatine erdoor.
- Giet het mengsel over de chocolade.
- Laat even staan en roer dan door tot alle chocolade is gesmolten.
- Laat een paar minuten afkoelen.
- Klop de rest van de slagroom tot stijve pieken.
- Roer het chocolademengsel er voorzichtig door.
Custard
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
- Breng de vanillestokjes en -merg met de melk aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker en bloem luchtig.
- Verwijder de vanillestokjes.
- Giet een beetje van de warme melk bij de eidooiers en roer goed door.
- Giet terug bij de warme melk en laat doorkoken tot het begint in te dikken.
- Roer de likeur erdoor.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
Roze drip
- Smelt de ruby chocolade met de kokosolie.
- Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
Samenstellen
- Maak langs de rand van de trifleschaal een roze drip.
- Leg een laagje velvet cake onderin de schaal.
- Hierop komt een laag custard, wat passievrucht en de frambozensaus.
- Bedek met een laag ruby chocolademousse.
- Zet een laag van de plaatcake-hartjes tegen de zijkanten van het glas.
- Vul de lege ruimte hiertussen op met velvet cake en een laag custard.
- Bedek met een laag chocomousse.
- Herhaal met een rand cake-hartjes gevuld met stukjes velvet cake.
- Giet hier weer custard, passievrucht en frambozensaus op.
- Vul de vaas vervolgens met de syllabub.
- Versier met pistachenootjes en de gesuikerde rozenblaadjes
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.