Recept voor de leadertaart
De leadertaart volgens recept van onze eigen Robèrt! Je maakt hem met chocolademousse en frambozenmousse. De pralinébodem geeft hem een extra bijzondere smaak. Top ‘m af met frisse frambozen. Bakkers klaar? Bakken maar!
Bakbenodigdheden
- Springvorm met doorsnede van 26 centimeter
- Bakpapier
- Kom
- Paletmes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
Biscuit
- Meng de amandelmeel en poedersuiker door elkaar om een broyage te maken.
- Meng dit samen met de overige ingrediënten door elkaar.
- Bak de biscuit in 24 minuten af op 170 graden in de oven.
Frambozenmousse
- Wek de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom lobbig en zet het even aan de kant.
- Los de gelatine op in een klein deel van de frambozenpuree.
- Zet het koel totdat het een hangende massa is.
- Spatel de slagroom door de frambozenpuree.
- Spuit de mousse in een interieurmatje of ring en bestrooi met diepvriesframbozen.
- Laat het geheel hard worden in de vriezer.
Chocolademousse
- Maak ganache van de chocolade en room. Zorg ervoor dat het niet te warm is.
- Maak een paté à bombe door de dooiers op te kloppen en de dooiers met suiker en water op te koken tot 120 graden.
- Sla 675 gram van de slagroom luchtig. Iets steviger dan lobbig.
- Meng eerst de ganache bij de paté à bombe.
- Spatel als laatste de slagroom erdoor.
- Verdeel de mousse over een plaat en zet het koud.
Glacage
- Kook de room in met de suiker, 110 gram water en glucose.
- Week de gelatinepoeder in 40 gram water.
- Voeg de cacaopoeder toe aan het roommengsel en laat het doorkoken.
- Voeg vervolgens de gelatine toe.
- Zeef de massa in een doorzichtige bak en laat het afkoelen.
Praline bodem
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Rol het mengsel uit tussen 2 bakpapiertjes (ongeveer 3 millimeter dik).
Opbouw voor leadertaart
- Bouw de leadertaart als volgt op: begin met de praliné bodem doe daar de biscuitlaag bovenop. Gebruik dan de frambozenmousse, vervolgens de chocolademousse, en smeer af met de cacaoglacage. Garneer tot slot met de frambozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.