E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lange vingers

Een heerlijk bros koekje waar je van door blijft eten: lange vingers. Hoe je ze zelf maakt? Dat lees je in dit recept!

Sabine

Recept van
Sabine

Koekjes
(39) reviews

Ingrediënten

Lange vingers

  • 9 eidooiers
  • 270 gram fijne suiker
  • 9 eiwitten
  • snuf zout
  • 225 gram bloem
  • 45 gram maïzena

Bereidingswijze

Lange vingers zijn een lekkere toevoeging aan heel veel recepten. Je kunt ze verwerken in een tiramisu, maar er ook een taart mee bekleden. Kortom: ze zijn heel leuk om zelf te maken.

Lange vingers

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
  • Klop de eiwitten en het zout op.
  • Voeg de andere helft van de suiker geleidelijk toe.
  • Klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  • Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en de maizena in gedeelten boven de luchtige massa en meng het door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter.
  • Spuit vingers van ongeveer 10 centimeter lang op de bakplaat, laat er ruimte tussen zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar komen.
  • Spuit ook 2 cirkels van ø 18 centimeter.
  • Bestrooi de lange vingers met een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
  • Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.