E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lange vingers

Lange vingers. Heerlijke koekjes waarvan je door blijft eten. Bak ze voor in de koektrommel, of gebruik ze als bodem of rondom een taart.

Menno

Recept van
Menno

Koekjes
(58) reviews

Ingrediënten

Lange vingers

  • 3 eieren
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 0.5 theelepel zout
  • 80 gram tarwebloem
  • 10 gram maïzena

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Spuitzak met glad spuitmondje
  • Beklede bakplaat

Lange vingers bakken

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Split de eieren en zorg ervoor dat het eiwit helemaal schoon is.
  • Klop eidooiers met 40 gram suiker wit en romig.
  • Klop in een andere kom eiwitten stijf met het zout.
  • Zodra het eiwit schuimig is, voeg de resterende 50 gram suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost.
  • Meng voorzichtig de eiwitten door de eidooiers tot een massa.
  • Spatel voorzichtig bloem en maïzena er door en blijf roeren tot het een gladde massa is.
  • Doe het deeg in een spuitzak.
  • Spuit met een glad spuitmondje het deeg in strepen van 10 centimeter lang op de beklede bakplaat.
  • Bestrooi het deeg met suiker en bak 10-15 minuten in de oven.
  • Laat de lange vingers na baktijd afkoelen op een rooster.

Iets anders bakken dan lange vingers?

Petite crème bitterkoekjes van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.