Voorbereiding
- Leg een taartvorm of hoge bakring klaar met een diameter van 22 centimeter.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
Bodem
- Scheid de eieren.
- Klop 3 eiwitten luchtig met de helft van de suiker.
- Hak de pistachenoten samen met de overige suiker fijn in de keukenmachine.
- Voeg de rest van de eieren, bloem en boter toe en mix tot een egaal geheel.
- Schep een deel van het eiwit er doorheen en meng goed door. Meng dan de rest van het eiwit er door.
- Smeer uit op een bakplaat en bak in 8 tot 10 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verlaag de oventemperatuur tot 150°C.
Vulling
- Week de gelatine in koud water.
- Bruineer de noten in de oven.
- Laat afkoelen.
- Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
- Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur tot 120°C en schenk al kloppend bij de eiwitten.
- Knijp de gelatine uit en laat even smelten in een pannetje op laag vuur.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng de noten, het opgeklopte eiwit en gelatine door de slagroom.
- Zet tot gebruik weg in de koeling.
Geleitop
- Breng aardbeien en frambozen met een klein beetje water aan de kook.
- Snijd 1 centimeter gember in kleine stukjes.
- Voeg de kruiden toe aan de vruchten en laat ongeveer 10 minuten koken.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
- Laat uitlekken in een zeef en schenk de vruchtenpuree terug in de pan.
- Voeg suiker en gelatineblaadjes toe en roer tot alles gesmolten is.
Samenstellen
- Gebruik de taartvorm of bakring om een ronde bodem uit het deeg te snijden.
- Leg vervolgens de taartvorm of bakring op een werkbank en leg de bodem er in.
- Pak de vulling uit de koeling en verdeel deze over de taartbodem.
- Schenk de gelei over de slagroomvulling en laat de taart opstijven in de koeling.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een klein spuitzakje. Maak subtiele decoratiechocolade voor de garnering.
- Verwijder voor serveren de bakvorm of taartring en maak af met de noten en chocoladedecoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.