E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

L’amour

Maartje

Recept van
Maartje

Taart
(10) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram ongezouten boter
  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 75 milliliter volle melk
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 0.5 zakje bakpoeder
  •  snuf zout

Ganache

  • 250 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram ongezouten boter

Chocolademeringue

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 15 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 155°C.
  • Vet een hartvormige cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Cake

  • Klop de boter en de suiker wit, luchtig en romig.
  • Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een beslagkom en schep deze goed door elkaar.
  • Voeg aan het botermengsel één voor één de eieren en de melk toe en klop tot een egaal beslag.
  • Spatel tot slot voorzichtig het bloemmengsel hier doorheen.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ruim een uur gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 120°C.

Ganache

  • Hak de chocolade grof.
  • Breng de slagroom op laag vuur aan de kook. Zodra de slagroom kookt, haal de pan van het vuur.
  • Doe de gehakte chocolade bij de slagroom en laat de chocolade rustig smelten. Roer vervolgens goed door tot het een gladde massa is.
  • Voeg tot slot de boter toe, roer door en laat de ganache afkoelen in de koelkast.

Chocolademeringue

  • Klop de eiwitten in een brandschone kom op.
  • Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg geleidelijk de kristalsuiker toe.
  • Spatel de poedersuiker door het beslag en verdeel het in twee gelijke delen.
  • Kleur één van de twee delen lichtbruin met cacaopoeder.
  • Schep kleine hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en droog de meringue in ruim 2 uur in de oven.

Samenstellen

  • Snijd de chocoladecake horizontaal in twee gelijke plakken.
  • Besmeer één laag royaal met de ganache en leg de tweede plak hier op.
  • Bestrijk de cake rondom met ganache.
  • Breek de meringue in grove stukken en versier de rand hiermee.
  • Decoreer de cake verder naar keuze.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.