Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 155°C.
- Vet een hartvormige cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Cake
- Klop de boter en de suiker wit, luchtig en romig.
- Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een beslagkom en schep deze goed door elkaar.
- Voeg aan het botermengsel één voor één de eieren en de melk toe en klop tot een egaal beslag.
- Spatel tot slot voorzichtig het bloemmengsel hier doorheen.
- Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ruim een uur gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verlaag de oventemperatuur naar 120°C.
Ganache
- Hak de chocolade grof.
- Breng de slagroom op laag vuur aan de kook. Zodra de slagroom kookt, haal de pan van het vuur.
- Doe de gehakte chocolade bij de slagroom en laat de chocolade rustig smelten. Roer vervolgens goed door tot het een gladde massa is.
- Voeg tot slot de boter toe, roer door en laat de ganache afkoelen in de koelkast.
Chocolademeringue
- Klop de eiwitten in een brandschone kom op.
- Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg geleidelijk de kristalsuiker toe.
- Spatel de poedersuiker door het beslag en verdeel het in twee gelijke delen.
- Kleur één van de twee delen lichtbruin met cacaopoeder.
- Schep kleine hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en droog de meringue in ruim 2 uur in de oven.
Samenstellen
- Snijd de chocoladecake horizontaal in twee gelijke plakken.
- Besmeer één laag royaal met de ganache en leg de tweede plak hier op.
- Bestrijk de cake rondom met ganache.
- Breek de meringue in grove stukken en versier de rand hiermee.
- Decoreer de cake verder naar keuze.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.