Gesuikerde rozenblaadjes
- Klop het eiwit los met een snufje zout.
- Strooi suiker op een plat bord.
- Strijk met een bakkwastje de rozenblaadjes aan beide kanten in met het eiwit.
- Haal de blaadjes één voor één door de suiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de rozenblaadjes 1-2 uur drogen op een koele plek.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de mixerkom en mixer schoon met het sap van een citroen.
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier (twee bakplaten met extra bakpapier is ook voldoende).
- Leg een hartvormige bakvorm klaar.
- Leg een spuitzak met glad spuitmondje klaar en een met een kartelspuitmondje.
Witte chocolade met rozenwaterbavaroise
- Klop de slagroom half op en plaats de kom in de koelkast tot gebruik.
- Week de gelatineblaadjes in koud water tot zacht.
- Smelt witte chocolade au bain-marie.
- Breng de melk samen met de helft van de suiker aan de kook.
- Klop intussen de eidooiers met de overgebleven suiker in een kom tot een romige massa, doe er wat van de warme melk bij en roer goed door.
- Giet het eidooiermengsel in de pan bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer de room, rozenwater en uitgeknepen gelatineblaadjes door samen met de gesmolten witte chocola en laat afkoelen.
- Spatel vervolgens de opgeklopte slagroom erdoor.
Frambozencremeux
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de frambozenpuree samen met de suiker in een pannetje.
- Klutst de eieren lichtjes los in een kommetje, voeg het toe aan de puree en bind tot 85°C.
- Haal het mengsel eventueel door een zeef en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij samen met de in blokjes gesneden boter.
- Schep het mengsel over in een spuitzak en laat afkoelen.
Frambozengelei
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de frambozenpuree samen met de suiker in een pannetje.
- Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij en laat afkoelen.
Pistache dacquoise
- Maal 100 gram pistachenoten fijn in de keukenmachine.
- Meng de gemalen pistachenoten samen met amandelmeel, poedersuiker en bloem in een kom.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker.
- Spatel de stijfgeslagen eiwitten met een spatel door de andere ingrediënten.
- Giet het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met wat 50 gram grof gehakte pistachenoten en bak ongeveer 20-25 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd twee taartbodems uit de cake met behulp van de hartvormige bakvorm.
Samenstellen
- Knip de acetaatfolie op maat en leg deze aan de binnenkant van de taartring. U bouwt de taart hierin op.
- Leg 1 plak pistachedacquoise op de bodem van de taartvorm.
- Spuit een laagje frambozencremeux op de bodem en daarbovenop een laagje witte chocoladebavaroise.
- Plaats de andere plak pistachedacquoise er bovenop, druk voorzichtig aan en strooi de granaatappelpitjes er overheen.
- Vul de taartring verder met de witte chocoladebavaroise en strijk glad af.
- Plaats de taart in de vriezer om goed te koelen en op te stijven.
- Verwarm de oven tot 200°C.
Zwanensoezen
- Breng in een pan water, boter en zout aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe.
- Zet de pan terug op het vuur en roer voortdurend met een spatel tot het deeg van de pan wand loslaat.
- Schep het deeg over in een beslagkom en roer met de spatel één voor één de eieren erdoor tot een soepel deeg.
- Hel het deel van het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Spuit twee keer een 2-vorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit worden de halzen van de zwanen.
- Bak de halsjes ongeveer 10 minuten in de oven.
- Doe de rest van het beslag in een spuitzak met een kartelspuitmondje.
- Spuit 2 bolletjes voor de lijfjes op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snijd de top van de soezen af.
- Snijd twee helften doormidden; dit worden de vleugels.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en doe in een spuitzak.
- Vul de lijfje van de zwaan met slagroom en plaats de vleugels en hals in de room.
- Bestrooi met wat poedersuiker.
Samenstellen II
- Haal de taart uit de koeling, verwijder de vorm en haal het acetaatfolie eraf.
- Giet de frambozengelei over de taart.
- Indien u geen slagroom meer over heeft, klop meer slagroom op. Doe in een spuitzak.
- Spuit aan de zijkant van de taart een randje van slagroom.
- Decoreer de taart met de gesuikerde rozenblaadjes en 2 zwanensoezen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.