Zo maak je kwarktaart
Let op: deze taart moet nog een aantal uur opstijven in de koelkast.
- Verkruimel de koekjes.
- Smelt de boter en roer het door de koekkruimel.
- Druk het mengsel in een taartvorm en laat de bodem opstijven in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Verwarm de melk en los de gelatine erin op. Laat afkoelen.
- Meng de melk door de kwark.
- Spatel daarna de slagroom erdoor.
- Stort het mengsel op de bodem en laat tenminste 3 uren opstijven in de koelkast.
Aardbeien kwarktaart
- Je kunt smaak toevoegen door middel van smaakextract, een scheutje drank of kwark in een smaakje.
- Wil je een aardbeien kwarktaart maken, voeg dan aardbeienkwark (in plaats van gewone kwark) toe en decoreer de taart met verse aardbeien.
Wat is het verschil tussen kwarktaart en cheesecake?
De taarten lijken misschien op elkaar, maar ze hebben toch allebei andere ingrediënten. Kwarktaart wordt (het valt te verwachten) met kwark gemaakt. Cheesecake maak je daarentegen met roomkaas. Ze krijgen daardoor allebei een andere smaak.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.