Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 4 springvormen van ø 18 centimeter
- Bakpapier
- Bakplaat
- Spuitzakken
- Bakkwast
- Spatels
- 4 Dowels
- Taartkarton van ø 18 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Bekleed de bakvormen met bakpapier en vet ze in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Klop de eiwitten stijf met de suiker.
- Meng de eidooiers er voorzichtig doorheen.
- Zeef en spatel de bloem, maïzena en citroenrasp erdoor.
- Verdeel het beslag over 4 springvormen.
- Bak de biscuits in 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Perzik vulling
- Was de perziken en verwijder de pitten.
- Pureer 200 gram perziken met een staafmixer.
- Snijd de overgebleven perziken in blokjes en zet apart.
- Schraap het vanillestokje uit.
- Hak de munt fijn.
- Doe de gepureerde perzikken met de geleisuiker, vanille, munt, kaneel en citroensap in een pan.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 minuten koken.
- Zet de jam vervolgens weg in de koelkast
Kruimels
- Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden.
- Meng alle ingrediënten tot een kruimeldeeg.
- Zet de kruimels 30 minuten in de koelkast.
- Stort op de bakplaat en bak ze in 14 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de kruimels buiten de oven afkoelen.
Witte chocolade ganache
- Verwarm chocolade au bain-marie.
- Haal de kom van het vuur en spatel voorzichtig de crème fraîche en boter door de chocolade. Blijf roeren tot boter gesmolten is.
- Doe de ganache in een spuitzak en laat rusten in de koeling.
Mascarpone vulling
- Klop de slagroom en suiker tot zachte pieken.
- Voeg de mascarpone toe.
- Zet weg in koelkast.
Italiaanse botercrème
- Kook 600 gram suiker met het water tot 120 graden.
- Klop de eiwitten met een snuf zout stijf met de rest van de suiker.
- Giet de suikersiroop rustig kloppend in een dunne straal bij de eiwitten.
- Klop op hoge snelheid tot een afgekoelde glanzende meringue.
- Voeg daarna de boter blokje voor blokje toe.
- Mix tot een egale crème.
- Doe de botercrème in een spuitzak.
Opbouwen
- Snijd de biscuits horizontaal door, zodat je 8 plakken hebt.
- Trempeer de plakken met een beetje perziklikeur.
- Leg de onderste plak op het taartkarton.
- Spuit een dijkje botercrème en vul met mascarpone vulling en stukjes perzik.
- Leg hier een biscuit op, spuit een dijkje botercrème en vul met de ganache en kruimels.
- Leg hierop een biscuit, spuit een dijkje botercrème en vul met de perzik jam.
- Herhaal bovenstaande stappen tot alle biscuits op zijn.
- Smeer de buitenkant van de taart strak af met botercrème.
- Steek dowels in de taart voor extra stevigheid.
- Verdeel de rest van de botercrème over verschillende bakjes.
- Breng elk bakje op kleur.
- Maak met behulp van de spatels bloemen op de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.