E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kruimelvlaaitjes

Robèrt maakt kleine kruimelvlaaitjes. Vul ze met fruit naar keuze. Hap slik weg!

Taart
(76) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter (in blokjes)
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Vulling

  • 500 gram fruit naar keuze, bijv. ontpitte kersen, stukjes appel of abrikoos
  • kaneel

Kruimels

  • 100 gram suiker
  • 200 gram koude boter
  • 300 gram bloem
  • snuf zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Bakgereedschap

  • Wegwerpbakvormpjes van 10 cm Ø

Bodem

  • Meng voor de bodems de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter en het ei toe en meng alles kort tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 3 mm dik.
  • Steek rondjes van 10 cm Ø uit en bekleed hiermee de bodem van de bakvormpjes.

Vulling

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng hiervan een laag van ca. 1 cm aan op het deeg in de bakvormpjes.

Kruimels

  • Meng voor de kruimels de suiker en de boter door elkaar.
  • Voeg de bloem en het zout toe en wrijf alle ingrediënten met je vingertoppen tot grove kruimels.
  • Bestrooi de vlaaitjes royaal met de kruimels.
  • Bak de vlaaitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  • Laat afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.