Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
Bakgereedschap
- Wegwerpbakvormpjes van 10 cm Ø
Bodem
- Meng voor de bodems de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter en het ei toe en meng alles kort tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 3 mm dik.
- Steek rondjes van 10 cm Ø uit en bekleed hiermee de bodem van de bakvormpjes.
Vulling
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng hiervan een laag van ca. 1 cm aan op het deeg in de bakvormpjes.
Kruimels
- Meng voor de kruimels de suiker en de boter door elkaar.
- Voeg de bloem en het zout toe en wrijf alle ingrediënten met je vingertoppen tot grove kruimels.
- Bestrooi de vlaaitjes royaal met de kruimels.
- Bak de vlaaitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Laat afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.