Bakbenodigdheden
- Siliconen candybar vorm
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Marmeren steen
- Chocolade vorkjes
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de candybar vormpjes goed in.
- Week de gelatine in koud water.
Palets bretons
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Klop de eidooiers, suiker en vanille tot een witte en gladde massa.
- Voeg de roomboter in blokjes toe en mix tot een geheel.
- Zeef en voeg de bloem en bakpoeder toe.
- Meng tot een mooi deeg.
- Week 14 tot 16 gram per koek af en verdeel het deeg in de candybar vormpjes.
- Bak de palets bretons in 10 – 12 minuten gaar en goudbruin.
- Haal uit de oven en druk de gerezen bovenkant eventueel iets plat voor een recht oppervlak.
Karamel
- Verwarm de suiker in een steelpan tot hij goudbruin kleurt.
- Voeg de boter in blokjes toe en meng goed.
- Haal van het vuur en voeg de melk voorzichtig toe.
- Zet de pan terug op laag vuur en roer tot een gladde karamel.
- Voeg de gecondenseerde melk toe.
- Verwarm al roererend tot een mooie dikke karamel. Dit duurt zo’n 15 minuten.
- Verdeel wat karamel over de (nog warme) palets.
Marshmallow
- Maak eerst een meringue; Kook het water en de suiker tot 121 graden.
- Begin met het opkloppen van het eiwit als de suikersiroop 112 graden is.
- Giet de suikersiroop al mixend in een dunne straal bij het eiwit.
- Voeg ook de gelatine toe.
- Zet de mixer harder en mix tot een glanzende marshmallow die bijna op kamertemperatuur is.
Opbouw
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel 3-4 plakjes banaan in elke candybar over de karamel.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Verdeel de marshmallow over de banaan en laat opnieuw opstijven in de vriezer.
- Tempereer de chocolade.
- Snijd de stemgember in kleine stukjes en roer deze door de chocolade.
- Los de candybars voorzichtig uit de vormpjes.
- Doop de candybars reep voor reep in de getempereerde chocolade.
- Laat ze uitharden op een rooster.
- Verpak de candybars eventueel in een mooie zelfgemaakte verpakking.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.