Deze goedgevulde kruidencake zorgt voor een hele mix van smaken. De verschillende soorten crème, amandelspijs en de gekarameliseerde peer laten je iedere hap iets anders proeven.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Keukenweegschaal
- Dunschiller
- Mes
- 2 springvormen met een diameter van 22 centimeter
- Spatel
- Maatschepjes
- Snijplank
- Bakpapier
- Verhoudfolie
- Deegroller
- Garde
- 3 spuitzakken met een kartelmondje 8, 10 en 12 millimeter
- 4 kommen
- Satéprikkers
- Koekenpan
- Steelpan
Voorbereiding voor kruidencake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de springvormen in met boter en leg een bakpapiertje op de bodem.
Amandelspijs
- Doe de amandelmeel, kristalsuiker, ei en de citroenrasp in een kom en kneed dit tot een egaal geheel. (Voeg een klein beetje extra ei toe als de amandelspijs te droog blijft.)
- Verpak de amandelspijs in vershoudfolie en leg het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Kruidencake
- Doe de roomboter, rietsuiker en een snufje zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng dit tot een romig mengsel.
- Voeg de bloem, het zakje bakpoeder en de specerijen toe aan het botermengsel en meng dit goed door.
- Voeg geleidelijk de volle melk toe aan het kruidencake beslag.
Gekarameliseerde peer
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd 2 peren in partjes en de rest van de peren in blokjes.
- Meng de blokjes peer met bloem en de kaneel.
- Verdeel de honing en de suiker over de bodem van de springvorm en leg de partjes peer hier bovenop.
- Verdeel de helft van het fruitcake beslag over de peren in de springvorm
- Rol de amandelspijs uit tot een ronde plak van ongeveer 1 centimeter dik en leg dit op het beslag.
- Meng de perenblokjes door het overgebleven beslag en verdeel dit over de spijslaag.
- Bak de kruidencake gaar in ongeveer 55 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de kruidencake vervolgens afkoelen.
Banketbakkersroom
- Doe de kristalsuiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom en meng dit door elkaar.
- Voeg daarna de bloem toe en meng dit totdat de bloem is opgenomen.
- Doe de melk in een pan en verhit dit, zet het vuur uit zodra het begint te koken.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het eiermengsel.
- Giet het mengsel terug in de pan, zet het vuur weer aan en breng het al roerend aan de kook. De room is goed als het de dikte van vla heeft.
- Doe de room in een schaal, dek het af met verhoudfolie en laat het afkoelen. Zorg ervoor dat de folie direct op de room ligt.
Mokkacrème
- Meng het water met de zakjes oploskoffie.
- Doe de roomboter, kristalsuiker en de poedersuiker in een kom en klop dit luchtig.
- Voeg vervolgens de koffie toe en roer door.
Decoratie voor de kruidencake
- Bak de geschaafde amandelen in de koekenpan en blus dit af met honing.
- Laat de amandelen afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
Opbouw kruidencake
- Smeer de bovenkant van de kruidencake in met botercrème.
- Meng de banketbakkersroom met de mokka crème en doe dit in een spuitzak.
- Spuit ringen rondom de afgekoelde cake en strijk dit glad.
- Verdeel het amandelschaafsel over de zijkant van de cake.
- Spuit met de overgebleven mokka crème 8 rozetten op de bovenkant van de cake en garneer deze met een pecannoot.
- Spuit 1 rozet in het midden van de cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.