Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakkwast
- Bakplaat
- Bakpapier
- Frituurpan
- Vershoudfolie
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de frituurpan voor op 185 graden.
Broodjes
- Verwarm 50 gram melk met 50 gram water, voeg 20 gram bloem toe en roer goed door tot een roux. Je hebt nu de tangzhong gemaakt. Laat deze afkoelen.
- Verwarm de rest van de melk tot ongeveer 36 graden.
- Voeg hier de gist, een eetlepel suiker en een eetlepel bloem aan toe.
- Bedek met een doek en laat op een warme plek voor 8-10 minuten rusten.
- Meng nu de rest van de bloem, suiker, ei en zout met het gistmengsel en de tangzhong.
- Kneed het mengsel tot een deeg.
- Voeg daarna 50 gram boter in blokjes toe en kneed het deeg zacht in 4-5 minuten.
- Leg het deeg in een ingevette schaal, dek af met folie en laat op een warme plek rijzen voor 30 – 40 minuten.
- Deel het gerezen deeg op in 6 deegballen van ongeveer 115 gram.
- Bol elk stukje op en leg ze op de bakplaat. Laat nogmaals 15 minuten rijzen.
- Klop een theelepel water door het het eigeel.
- Bestrijk de broodjes met het eigeel-mengsel en bestrooi met beide sesamzaadjes.
- Bak de broodjes in 12 tot 15 minuten goudbruin.
- Smelt de overgebleven 20 gram boter.
- Haal de gebakken broodjes uit de oven en bestrijk ze met de gesmolten boter.
- Laat afkoelen.
Kroketten
- Roer een half groentebouillonblokje los in 200 milliliter kokend water. Laat afkoelen.
- Snipper de ui en de bosui.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de erwten, 2 tot 3 eetlepels water en het andere halve groentebouillonblokje toe.
- Laat de erwten ongeveer 5 tot 7 minuten koken tot ze zacht zijn.
- Voeg de bosui toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de dille en citroensap toe, zet opzij en laat afkoelen.
- Smelt de boter in een ander pannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg al roerend 50 gram bloem toe.
- Schenk de groentebouillon erbij en laat het mengsel al roerend binden.
- Voeg de inhoud van het eerste pannetje toe aan het tweede pannetje.
- Roer daar het eigeel en de gelatine door en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de ragout op een bord, dek het af met vershoudfolie en laat het rusten in de koelkast.
- Klop de rest van de bloem door een eiwit in een bakje en voeg er vervolgens nog 2 eiwitten aan toe.
- Zet een bakje met paneermeel en een bakje met panko klaar.
- Haal de ragout uit de koelkast en schep er bolletjes van ongeveer 80 gram uit.
- Rol de ragout in de vorm van een kroket.
- Rol de kroket eerst door het paneermeel, vervolgens door het eiwitmengsel en daarna door de panko.
- Laat de kroketten even rusten.
- Frituur de kroketten in ongeveer 4 minuten goudbruin in een voorverwarmde frituurpan.
Saus
- Meng de feta met de yoghurt en breng op smaak met olie, zout, peper en cayennepeper.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.