E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Koningscake met sinaasappel en bitterkoekjes

Annelies

Recept van
Annelies

Taart
Cake
(4) reviews

Ingrediënten

Cake (voor 1 cakelaag)

  • 160 gram bitterkoekjes
  • 110 gram zachte roomboter
  • 380 gram witte basterdsuiker
  • 320 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 320 milliliter karnemelk
  • 1 sinaasappel, alleen de schil geraspt

Glazuur (voor 1 cakelaag)

  • 225 milliliter slagroom
  • 225 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels oranjebitter

Kroon (optioneel)

  • 75 gram pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm oven voor op 150°C.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en boter.

Cake (voor 1 cakelaag)

  • Breek de bitterkoekjes in grove stukjes.
  • Mix de boter, de witte basterdsuiker, de bloem, het bakpoeder en het zout tot een fijn kruimelig mengel.
  • Meng in een kan de eieren, de karnemelk en de geraspte sinaasappelschil. Giet dit bij het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  • Spatel de bitterkoekjes erdoorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 35 minuten.
  • (Eventueel: Herhaal dit recept voor meerdere lagen.)
  • Laat de cake volledig afkoelen.

Glazuur (voor 1 cakelaag)

  • Verwarm de slagroom, giet dit over de stukjes chocolade en meng tot glad mengsel.
  • Roer een paar eetlepels oranjebitter erdoor.
  • (Stapel de taartlagen en) bedek met het glazuur.

Kroon (optioneel)

  • Smelt de chocolade en smeer de gesmolten chocolade dun over het bakpapier op bakplaat.
  • Laat de chocolade hard worden.
  • Snijd de chocolade in driehoeken en spray met goud.
  • Plaats de stukken op bovenste laag als kroon.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.