Voorbereiding
- Verwarm oven voor op 150°C.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en boter.
Cake (voor 1 cakelaag)
- Breek de bitterkoekjes in grove stukjes.
- Mix de boter, de witte basterdsuiker, de bloem, het bakpoeder en het zout tot een fijn kruimelig mengel.
- Meng in een kan de eieren, de karnemelk en de geraspte sinaasappelschil. Giet dit bij het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
- Spatel de bitterkoekjes erdoorheen.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 35 minuten.
- (Eventueel: Herhaal dit recept voor meerdere lagen.)
- Laat de cake volledig afkoelen.
Glazuur (voor 1 cakelaag)
- Verwarm de slagroom, giet dit over de stukjes chocolade en meng tot glad mengsel.
- Roer een paar eetlepels oranjebitter erdoor.
- (Stapel de taartlagen en) bedek met het glazuur.
Kroon (optioneel)
- Smelt de chocolade en smeer de gesmolten chocolade dun over het bakpapier op bakplaat.
- Laat de chocolade hard worden.
- Snijd de chocolade in driehoeken en spray met goud.
- Plaats de stukken op bovenste laag als kroon.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.