Bakgereedschap
- Keukenmachine en toebehoren
- Foodprocessor
- Cupcake bakvorm 2x 12
- Cupcake papieren vompjes
- Siliconen spatels om in de kom mee te roeren
- Steekvormpje vierkant
- Steekvormpje kerst
- Marsepeinroller
- Satéprikker
- Kleine garde
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
- 2 boterhamzakjes
- Deegroller
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Cupcakes (24 stuks)
- Klop boter en suiker in de mixer luchtig.
- Voeg de eieren toe en klop totdat deze volledig zijn opgenomen.
- Volg met het vanille extract en klop nogmaals.
- Zeef vervolgens bloem, cacao en zout boven een kom.
- Kleur de karnemelk met de rode kleurstof en voeg zowel de karnemelk als het bloemmengsel in drie delen aan het botermengsel toe.
- Meng baksoda en appelazijn in een kopje, voeg aan het beslag toe en roer goed.
- Plaats de cupcake vormpjes in de bakvormen en vul elk vormpje voor twee derde met het beslag.
- Plaats de bakvormen in de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Cream cheese frosting
- Klop boter, suiker en vanille extract in de mixer luchtig.
- Voeg de monchou in delen toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Verdeel de frosting in twee delen. Meng het ene deel met de rode kleurstof, het andere deel met de groene kleurstof en bewaar beiden in twee boterhamzakjes.
- Houd de zakjes boven de opening van de spuitzak (met spuitmondje) en knijp de twee kleuren tegelijk in de spuitzak.
Marsepein
- Voeg amandelmeel en poedersuiker aan de foodprocessor toe en mix tot een geheel.
- Schenk de vlierbloesemsiroop erbij en mix tot een kleverige pasta.
- Schenk vervolgens 100 milliliter warm water erbij en mix totdat het mengsel een stevige structuur heeft.
- Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en plaats hierop de marsepein.
- Kneed met de hand (eventueel met handschoenen) tot 2 bollen (verhouding 5 staat tot 2).
- Kleur de ene bol met de witte kleurstof en breng de ander bol op kleur met de zwarte variant tot de marsepein de juiste kleur heeft.
- Rol met behulp van de marsepeinroller de bolletjes marsepein uit tot dunne plakken.
- Steek met het ene steekvormpje 24 vierkantjes uit de witte marsepein en steek met de kerstvormpjes 24 kerstfiguurtjes uit de zwarte marsepein.
- Verdeel de zwarte figuurtjes over de witte vierkantjes en schrijf met de eetbare stift de getallen 1 tot en met 24 op elk figuurtje.
Afwerken/decoratie
- Steek het spuitmondje van de spuitzak in de cupcakes en hol de cakejes een klein beetje uit.
- Spuit vervolgens de frosting in de cakes en decoreer met de figuurtjes van marsepein.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.