E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kokoskoekjes

Kokos is een heerlijk ingrediënt dat je toe kunt voegen aan verschillende baksels. Bak er bijvoorbeeld deze lekkere kokoskoekjes mee.

Matthieu

Recept van
Matthieu

Koekjes
(60) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kokoskoekjes recept

Bak deze koekjes met kokos, sinaasappel en een vleugje Malibu. Maak het af door ze in de chocolade te dippen. Dat wordt smullen!

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de suiker, kokosrasp, rasp van de sinaasappel, Malibu, eieren en eidooier door elkaar.
  • Schep er met een ijsschep gelijke bollen van op de beklede bakplaat en druk lichtjes aan tot een koek.
  • Bak de kokoskoekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • Laat de koeken goed afkoelen op een rooster.
  • Smelt de chocolade au bain-marie tot 40ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat.
  • Strijk de chocolade met een deegkrabbertje door elkaar tot circa 26ºC.
  • Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.
  • Dompel de onderkant van de kokoskoekjes in de chocolade en laat uitharden op bakpapier.

Vegan kokoskoekjes

Vegan, lactose- gluten & suikervrije kokosmakronen 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.