Bakgereedschap
- Vlaaivorm van ø 25 centimeter
- Rastervorm
- Bakplaat
- Deegroller
- Keukenmachine met toebehoren
- Spuitzak
- Gekarteld spuitmondje
- Rooster
- Brander
Voorbereiding
- Vet een vlaaivorm van ø 25 centimeter in.
- Vet een rastervorm in.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Lemoncurd
- Rasp de citroenen en knijp ze uit.
- Verwarm citroensap en -rasp met het water en de maizena.
- Roer goed door, zodat je geen klontjes hebt.
- Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en verandert in een doorzichtige massa.
- Haal de pan van het vuur en klop de boter in delen door het mengsel.
- Voeg de eidooiers toe terwijl je goed blijft roeren.
Deeg
- Klop 1 ei los.
- Maak een mooi deeg van alle overige ingrediënten.
- Verpak in folie en laat rusten in de koeling.
- Bekleed de vlaaivorm met ongeveer 2/3e van het deeg. Prik gaatjes in de bodem.
- Doe de rest van het deel in de rastervorm.
- Zet beide vormen in de koeling om het deeg goed koud te laten worden.
- Vul de bodem met de lemoncurd en leg het raster er op.
- Strijk de taart af met het losgeklopte ei.
- Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Meringue
- Klop de eiwitten met 25 gram suiker schuimig.
- Verwarm het water met de overige suiker tot 120 graden.
- Voeg de suikersiroop langzaam toe aan het schuimige eiwit terwijl je blijft kloppen.
- Klop door tot de meringue ongeveer op kamertemperatuur is.
- Doe de meringue in een spuitzak met decoratief spuitmondje.
Opbouw
- Spuit een mooie rand van de meringue op de taart.
- Kleur de meringue een beetje met een brander.
- Verwarm de chocolade au bain-marie en breng door middel van tableren op temperatuur.
- Spuit kleine hartjes van de chocolade op een bakpapier.
- Laat uitharden.
- Decoreer de taart met plakjes limoen, poedersuiker, chocoladehartjes en de geraspte kokos.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.