Polonaise
- Zet oven aan op 120°C.
- Doe 3 eiwitten in een kom met het cream of tartar en een snufje zout en klop tot zachte pieken.
- Voeg langzaam de helft van de suiker toe en blijf kloppen totdat het een mooi glanzend mengsel met stijve pieken is.
- Vouw de geraspte kokos er doorheen.
- Leg bakpapier op een bakplaat en teken er vier cirkel van 20 centimeter op, draai het papier om.
- Spuit een dichte/gevulde cirkel voor de bodem op het bakpapier en drie open cirkels voor de rand.
- Leg de meringue in de oven en bak het 1 uur en 15 minuten.
- Maak ondertussen weer een meringuemengsel met de rest van de eiwitten en suiker. Doe in een spuitzak.
- Haal de meringue uit de oven.
- Spuit een extra schuimrand op de bodem en plaats een gebakken ring er op.
- Herhaal met alle ringen en smeer de buitenkant mooi af met de rest van de meringue.
- Droog de taart een half uur in de oven.
- Laat goed afkoelen.
Slagroomvulling
- Klop de slagroom met een paar lepels suiker en de vanillepasta tot dat hij dik en luchtig is.
Passievruchtencurd
- Lepel de vlees uit de passievruchten.
- Blits het passievruchtenvlees tot een pulp en pers door een zeef.
- Houd 2 eetlepels van de zaden apart en doe het sap in een pan.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op een laag vuur aan de kook. Klop continu goed tot dat de boter gesmolten is.
- Roer vervolgens met een houten lepel totdat het ingedikt is.
- Zeef de passievrucht curd, roer de 2 eetlepels zaden erdoor en laat afkoelen.
Garnering
- Snijd de kokosnoot doormidden en schaaf met een fijnschiller dunne krullen van het vlees.
- Doe op een beklede bakplaat en rooster in de oven.
- Laat de kokos 5 minuten bakken tot dat hij goud bruin is.
- Schaaf de chocolade.
- Snijd de aarbeien in mooie plakjes en hak de hazelnoten fijn.
Samenstellen
- Vul de polonaise met de slagroomvulling.
- Decoreer met dunne plakken aardbeien, passievrucht curd, hazelnoten en de kokosrasp.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.