Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.
Bakgereedschap
- Keukenmachine en toebehoren
- Springvorm ø 18 centimeter
- 3 uitsteekvormen (ø 18, 11 en 6 centimeter)
- Bakpapier
- Spatel
- Taartroosters
- Suikerthermometer
- Spuitzak
- Spuitmondje (gekarteld)
- Bamboestokjes / rietjes
Biscuit
- Splits de eieren en klop de eiwitten in een standmixer.
- Klop ondertussen met een garde de eidooiers met 100 gram suiker tot het eigeel bleek wordt.
- Als de eiwitten half stijf zijn: voeg de resterende suiker (200 gram) toe aan het eiwit en klop door tot het pieken vormt.
- Schep vervolgens voorzichtig het eigeel door de eiwitten heen.
- Zeef boven het eiwitmengsel de bloem, maïzena, bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Spatel als laatste de gesmolten boter er doorheen.
- Vet 2 taartringen (18 centimeter) goed in en verdeel het beslag over de 2 taartringen.
- Zet beide biscuits ruim 20 minuten in de oven.
- Snij beide biscuits in 2 delen en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Botercrème
- Smelt de chocolade.
- Kook de suiker met het water tot 118 graden.
- Klop de eidooiers in de standmixer op de hoogste snelheid op het moment dat de suikerthermometer 114 graden aangeeft. Wanneer de suiker 118 graden is: schenk voorzichtig bij de eidooiers en klop het mengsel totdat het wit en traag van de mixer af loopt. Schep het mengsel in een kom.
- Mix de boter tot een gladde crème.
- Voeg het eierdooiermengsel toe aan de boter en klop tot de crème luchtig is.
- Deel de botercrème in 2 gelijke delen.
- Voeg in 1 deel naar smaak de gesmolten chocolade toe en in het andere deel de mokka-extract.
- Hak de hazelnoten fijn en schep deze door de mokka-botercrème.
Marsepein
- Doe de amandelmeel, de poedersuiker en het eiwit in een kom en kneed dit met de hand tot een bal marsepein.
- Bestrooi het werkblad ruim met poedersuiker en rol de marsepein met een deegroller plat tot ongeveer 3 millimeter dik.
- Steek met de ronde uitsteekvormen 3 rondjes uit de marsepein.
- Pak deze op met een plamuurmes en leg deze op de even grote biscuitrondjes.
Crème toefjes
- Doe de mascarpone in een kom en mix tot het een luchtig geheel.
- Voeg dan de slagroom en de suiker toe en klopt tot een stevige room.
- Doe het in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en leg het in de koelkast.
Samenstellen
- Steek uit de 4 delen biscuit 3 rondjes biscuit met de ronde uitsteekvormen. Steek in het grootste deel 3 rietjes (bamboestokjes of dowels) ter versteviging.
- Neem de ronde uitsteekvormen en leg deze op een (koude) bakplaat met 3 losse stukken bakpapier. Plaats aan de binnenkant folie ter bescherming. Spuit hier de botercrèmes in en strijk af met een paletmes.
- Leg ze even koel in de koelkast.
- Wanneer ze koud genoeg zijn: haal de uitsteekvorm weg leg het even grote deel marsepein en daarna elke even grote deel biscuit op elke schijf botercrème.
- Draai ze om en leg de grootste onderop.
- Stapel naar grootte op elkaar.
- Spuit op de bovenste laag toefjes romige crème en decoreer met cacaopoeder en blauwe bessen.
- Decoreer de taart verder met de rode bessen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.