Bakgereedschap
- Deegkleedje
- Deegroller
- Keukenmachine met toebehoren
- Rasp
- Staafmixer
Voorbereiding
- Maak een aantal dagen van tevoren de gewelde rozijnen in Grand Marnier.
- Verwarm de oven voor op de rijsstand van 30 graden.
- Vul een bakblik met kokend water en zet het onderin de oven.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet een kom in.
Rozijnen in Grand Marnier
- Kook water in een pannetje.
- Voeg de rozijnen toe als het water kookt.
- Haal de pan van het vuur.
- Laat 10 minuten staan.
- Laat de rozijnen 30 minuten uitlekken.
- Leg de rozijnen in de Grand Marnier en laat dit een aantal dagen staan.
Banketbakkersroom
- Maak van de suiker, custardpoeder en een scheut melk een papje.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Giet een beetje warme melk bij het papje en meng goed door.
- Giet het papje terug bij de melk en laat een paar minuten doorkoken tot het indikt.
- Giet op een schaal en dek af met folie.
- Laat afkoelen.
- Klop even door voor gebruik.
Deeg
- Rasp de schil van de sinaasappels.
- Meng alle ingrediënten voor 3 minuten op een langzame stand.
- Meng daarna nog 5 minuten op een snelle stand.
- Bol het deeg op.
- Plaats in een ingevette kom en dek af met een deegkleedje.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven rijzen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 20 graden.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 60 centimeter.
- Smeer een dun laagje banketbakkersroom over het deeg. Laat ongeveer een centimeter ruimte aan 1 van de lange kanten vrij.
- Verdeel de rozijnen en de chocolate chips erover.
- Vouw je deeg in de breedte op.
- Pak het deeg aan de bovenkant en vouw tot ongeveer 1/3e naar beneden.
- Pak het deeg van de onderkant en vouw dat eroverheen.
- Snijd het deeg in lapjes van 5 centimeter breed, zodat je 12 broodjes overhoudt.
- Maak over de lengte een snee in het midden van ieder broodje. Zorg dat boven en onderkant heel blijven.
- Pak het deeg aan de bovenkant en trek het onderlangs door de lus heen terug naar boven.
- Dek de broodjes af met een deegkleedje en laat ze 45 minuten rijzen in de oven van 20 graden of op kamertemperatuur.
Jam
- Haal al het vruchtvlees zonder velletjes, pitjes en schil uit de sinaasappels.
- Zorg dat je 150 gram overhoudt.
- Voeg 3/4e eetlepel citroensap toe.
- Breng samen aan de kook.
- Voeg de geleisuiker toe en laat dit 4 minuten doorkoken.
- Mix fijn met de staafmixer
- Laat afkoelen.
Bakken
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 240 graden.
- Leg de broodjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Draai de temperatuur van de oven terug naar 220 graden.
- Bak de broodjes in 12 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Smelt 2/3e van de witte chocolade au bain-marie.
- Voeg de overige chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten.
- Doe de chocolade in een kleine spuitzak.
- Bestrijk de broodjes met sinaasappeljam.
- Spuit mooie lijntjes witte chocolade over de broodjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.