Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer met garden
- Staafmixer
- 3 taartringen Ø 20 centimeter
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- 2 spatels (rubber)
- Zeef
- Oventhermometer
- Taartrooster
- Paletmes
- Klein paletmesje met knik
- Taartkarton Ø 20 centimeter
- Spuitzak
- Spuitmondje
- Taartschep
- Taartplateau
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.
Cake
- Breek de eieren in een mengkom, voeg suiker toe en mix ze met de handmixer au bain-marie schuimig.
- Laat vervolgens de eieren koud draaien in de keukenmachine (met ballongarde).
- Zeef de bloem en spatel er voorzichtig doorheen.
- Bekleed de taartringen met bakpapier en verdeel het beslag hierover.
- Plaats de taartringen in de voorverwarmde oven en bak de cakes in 15 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een taartrooster.
- Smelt ondertussen de pure chocolade in de magnetron of au bain-marie en bestrijk een van de bodems met de gesmolten chocolade.
- Plaats de chocoladebodem op het taartkarton.
Gekarameliseerde hazelnoten
- Hak de hazelnoten grof in een hakmolentje.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de hazelnoot met suiker, eiwit en verdeel over de bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 160 graden en bak de nootjes 15 minuten.
Siroop
- Voeg 50 milliliter water en suiker aan een steelpan toe, breng aan de kook en laat de suiker volledig oplossen.
- Haal de pan van het vuur en voeg whisky en oploskoffie toe. Meng goed en laat afkoelen.
Glaze
- Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water en snijd de witte chocolade in kleine stukjes.
- Voeg 50 milliliter water, suiker, gecondenseerde melk aan een steelpan toe en verhit tot het mengsel begint te koken.
- Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe.
- Voeg vervolgens de witte chocolade toe, roer tot alle chocolade gesmolten is en schenk de whisky erbij.
- Giet een kleine hoeveelheid in een kom en houd apart.
- Voeg aan de rest van de glaze de oploskoffie toe mix beiden met een staafmixer en laat afkoelen tot 33 graden.
Botercrème
- Voeg eiwit en suiker aan een kom toe en verwarm au bain-marie tot de suiker gesmolten is.
- Laat het mengsel vervolgens koud draaien in de keukenmachine (met ballongarde).
- Meng de oploskoffie met een scheutje melk en roer glad.
- Voeg wanneer het eimengsel afgekoeld is, de boter in kleine delen toe en mix goed.
- Voeg het koffiemengsel toe en mix tot een romig geheel.
- Schep de botercrème in een spuitzak met spuitmondje.
Afwerken/decoratie
- Bestrijk de bodem op het taartplateau met de siroop.
- Volg met een laag botercrème en leg hier een tweede bodem op.
- Bestrijk de bodem weer met de siroop, volg met een laag botercrème, plaatst tot slot de laatste bodem erop en besprenkel met siroop.
- Strijk de taart af met de resterende botercrème en plaats de taart in de vriezer tot de buitenkant bevroren is.
- Plaats de taart vervolgens op het taartrooster en giet de espresso-glaze over de taart. Volg met de witte glaze en strijk af met een paletmes.
- Zet de taart op het taartplateau en verdeel de gekarameliseerde nootjes over de onderste helft van de taart.
- Garneer de taart met de chocolade koffiebonen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.