Met een combinatie van hazelnoten, koffie en pure chocolade kan je volgens Janny eigenlijk niet de mist in gaan. Een lekkere cheesecake voor bij een kopje koffie of thee.
Bakbenodigdheden
- Foodprocessor
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Springvorm
- Steelpan
- Garde
- Spuitzak
- Satéprikkers
- Braadzak
Voorbereiding van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Cheesecake bodem
- Maal de hazelnoten in een foodprocessor fijn.
- Meng 65 gram boter, de suiker en vanille-extract in een kom tot een romig geheel.
- Voeg het eigeel toe en meng dit goed door.
- Voeg de bloem en het zout toe en meng dit op een lage snelheid goed door.
- Rol kleine balletjes van het deeg, leg ze op een beklede bakplaat en druk ze plat met een vork.
- Bak de koekjes gaar in 12 minuten.
- Haal de koekjes uit de oven en verkruimel ze.
- Smelt de overgebleven boter en meng dit door de koekkruimels.
- Bekleed de springvorm met bakpapier, verspreid de koekkruimels over de bodem en druk dit plat.
Roomkaasvulling
- Meng de roomkaas en suiker in een kom goed door.
- Voeg de vanille-extract en afgekoelde espresso toe.
- Voeg één voor één de eieren toe, meng dit kort door.
- Verdeel de vulling over de bodem van de cheesecake.
- Doe een laag water in een bakplaat.
- Doe de springvorm in een braadzak en zet die in de bakplaat met water.
- Bak de cheesecake gaar in 60 minuten op 180 graden.
- Haal de cheesecake uit de oven, laat het afkoelen en zet het in de vriezer.
Ganachespiegel
- Verwarm de slagroom in een steelpan.
- Doe de pure chocolade in een kom en giet hier de warme slagroom overheen.
- Roer door tot de chocolade is gesmolten en zet apart voor de opbouw van de cheesecake.
Frambozenroom
- Leg een kom en gardes in een vriezer.
- Doe de mascarpone in een kom en klop dit los.
- Doe de slagroom en poedersuiker in een kom, klop dit stijf en voeg de mascarpone toe.
- Prak de frambozen fijn met een vork en voeg dit toe aan de room.
- Doe de frambozenroom in een spuitzak.
Gesuikerde hazelnoten
- Breng de suiker en het water in een steelpan aan de kook om er karamel van te maken.
- Prik een satéprikker in een hazelnoot en dip ze in de karamel.
- Leg de satéprikkers onder een zware plank, zodat de karamel een klein beetje van de hazelnoten afdruipt en er stekels ontstaan.
Opbouw van de cheesecake
- Giet een laag ganache over de cheesecake.
- Spuit met de frambozenroom toefjes op de cheesecake.
- Decoreer de cheesecake met verse frambozen en de gekarameliseerde hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.