E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een Stukje Koffie AUB

Laat je verrassen door deze overheerlijke cheesecake. Met een zachte koffie-roomkaasvulling, glanzende ganachespiegel en frisse frambozenroom is dit een heerlijke traktatie voor de echte koffieliefhebber!

Aruna

Recept van
Aruna

Cake
(29) reviews

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 150 gram hazelnoten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 1 eigeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 gram bloem, gezeefd
  • 0,5 theelepel zout

Roomkaasvulling

  • 700 gram roomkaas
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 milliliter espresso, afgekoeld
  • 3 eieren

Ganachespiegel

  • 120 milliliter slagroom
  • 170 gram pure chocolade

Frambozenroom

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 milliliter mascarpone
  • 150 gram verse frambozen
  • 2 eetlepels poedersuiker

Gesuikerde hazelnoten

  • 50 gram hazelnoten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter water

Bereidingswijze

Een stukje koffie a.u.b. - cheesecakeMet een combinatie van hazelnoten, koffie en pure chocolade kan je volgens Janny eigenlijk niet de mist in gaan. Een lekkere cheesecake voor bij een kopje koffie of thee.

Bakbenodigdheden

  • Foodprocessor
  • Staande mixer met toebehoren
  • Kommen
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Springvorm
  • Steelpan
  • Garde
  • Spuitzak
  • Satéprikkers
  • Braadzak

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Cheesecake bodem

  • Maal de hazelnoten in een foodprocessor fijn.
  • Meng 65 gram boter, de suiker en vanille-extract in een kom tot een romig geheel.
  • Voeg het eigeel toe en meng dit goed door.
  • Voeg de bloem en het zout toe en meng dit op een lage snelheid goed door.
  • Rol kleine balletjes van het deeg, leg ze op een beklede bakplaat en druk ze plat met een vork.
  • Bak de koekjes gaar in 12 minuten.
  • Haal de koekjes uit de oven en verkruimel ze.
  • Smelt de overgebleven boter en meng dit door de koekkruimels.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier, verspreid de koekkruimels over de bodem en druk dit plat.

Roomkaasvulling

  • Meng de roomkaas en suiker in een kom goed door.
  • Voeg de vanille-extract en afgekoelde espresso toe.
  • Voeg één voor één de eieren toe, meng dit kort door.
  • Verdeel de vulling over de bodem van de cheesecake.
  • Doe een laag water in een bakplaat.
  • Doe de springvorm in een braadzak en zet die in de bakplaat met water.
  • Bak de cheesecake gaar in 60 minuten op 180 graden.
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat het afkoelen en zet het in de vriezer.

Ganachespiegel

  • Verwarm de slagroom in een steelpan.
  • Doe de pure chocolade in een kom en giet hier de warme slagroom overheen.
  • Roer door tot de chocolade is gesmolten en zet apart voor de opbouw van de cheesecake.

Frambozenroom

  • Leg een kom en gardes in een vriezer.
  • Doe de mascarpone in een kom en klop dit los.
  • Doe de slagroom en poedersuiker in een kom, klop dit stijf en voeg de mascarpone toe.
  • Prak de frambozen fijn met een vork en voeg dit toe aan de room.
  • Doe de frambozenroom in een spuitzak.

Gesuikerde hazelnoten

  • Breng de suiker en het water in een steelpan aan de kook om er karamel van te maken.
  • Prik een satéprikker in een hazelnoot en dip ze in de karamel.
  • Leg de satéprikkers onder een zware plank, zodat de karamel een klein beetje van de hazelnoten afdruipt en er stekels ontstaan.

Opbouw van de cheesecake

  • Giet een laag ganache over de cheesecake.
  • Spuit met de frambozenroom toefjes op de cheesecake.
  • Decoreer de cheesecake met verse frambozen en de gekarameliseerde hazelnoten.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.