Voorbereiding voor het koekhuisje
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Maak van karton of bakpapier mallen van het koekhuisje.
Koek
- Meng bloem, baksoda, zout, alle specerijen en de sinaasappelrasp in een kom.
- Smelt boter in een pan en laat even afkoelen.
- Roer suiker en molasses erdoor en vervolgens de eieren.
- Giet het vloeibare mengsel bij de bloem en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig blijft.
- Verdeel het deeg in zes stukken en koel tot het stevig genoeg is om uit te rollen.
- Rol de deegplakken apart uit en snijd in de vorm van het huisje dat u wilt bouwen.
- Leg de stukken deeg op de bakplaten en bak kleinere stukken circa 7-8 minuten en grotere stukken circa 10-14 minuten in de hete oven.
Icing
- Klop eiwitten schuimig.
- Voeg al kloppend poedersuiker eetlepel per eetlepel toe aan de eiwitten.
- Voeg het citroensap toe en blijf kloppen tot stijve pieken.
- Bedek de icing met een vochtige doek tot gebruik.
Samenstellen van koekhuisje
- Spuit een randje icing langs de rand van de achterkant van het koekhuisje en duw de zijkanten er in.
- Spuit een randje icing aan de achterkant van de voorkant van het gebouw en duw voorzichtig in de ‘zijmuren’ van het huisje.
- Spuit wat icing op de bovenkant van de voor en achter gevel en druk hier het dak tegen aan.
Bouw op die manier het koekhuisje op. - Plaats het koekhuisje op een serveerschaal en decoreer met icing en snoepgoed.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.