E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dress to impress

Deze taart is écht een jurk van Janny! De iconische paars-roze-oranje jurk heeft ze eerder aangehad. Binnenin zit een aardbeiencremeux en banketbakkersroom. Als dat niet lekker is?!

Niels

Recept van
Niels

Taart
(5) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 14 eieren
  • 350 gram kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 315 gram bloem
  • 35 gram maïzena

Aardbeiencremeux

  • 4 gelatine bladen
  • 4 eieren
  • 200 gram aardbeien
  • 170 gram kristalsuiker
  • 300 gram ongezouten roomboter

Banketbakkersroom

  • 2 vanillestokjes
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 45 gram maïzena
  • 250 milliliter slagroom
  • 350 gram aardbeien

Italiaanse botercrème

  • 90 milliliter water
  • 345 gram kristalsuiker
  • 150 gram eiwit
  • Snuf zout
  • 450 gram ongezouten roomboter

Trempeersiroop

  • 25 milliliter rum
  • 30 milliliter water
  • 30 gram kristalsuiker

Decoratie

  • 500 gram paarse rolfondant
  • 250 gram rode rolfondant
  • 500 gram oranje rolfondant

Bereidingswijze

De aangesneden kleurrijke taart met aardbeiencremeux van Niels.

De basis van deze taart is een biscuit, met botercrème en banketbakkersroom. Een goede lekker lichte basistaart, maar volgens Robèrt wel goed uitgevoerd.

Bakbenodigdheden

  • Ronde bakvorm
  • Kunststof roller
  • Liniaal
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Thermometer
  • Pannenlikker
  • Garde
  • Spuitzak
  • Spuitmond rond (1,5 centimeter)
  • Kwast
  • Taartzaag

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet 4 bakvormen in en bestuif met bloem.

Biscuit

  • Splits alle eieren.
  • Klop de eiwitten met 300 gram suiker en zout tot stijve pieken.
  • Klop de eidooiers met het overige suiker tot de ribbon stage.
  • Zeef de bloem en maïzena.
  • Combineer de eiwitten en -dooiers in drie delen. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige deel volledig is opgenomen.
  • Spatel de bloem en maïzena door de eieren tot er geen droge delen meer zijn.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen.
  • Bak de biscuits in 25 minuten gaar.

Aardbeiencremeux

  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken voor 10 minuten.
  • Doe de aardbeien en suiker in een pan en breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur. Roer de eieren door het mengsel.
  • Zet de pan terug op het vuur en verwarm het geheel tot 85 graden.
  • Voeg de boter in blokjes al roerend toe en meng goed door.
  • Doe de geweekte gelatine bij het mengsel en roer door tot ze helemaal opgelost zijn.
  • Giet de cremeux op een plaat om af te koelen. Zet na 10 minuten in de koelkast.

Banketbakkersroom

  • Halveer een vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Doe 425 milliliter melk, 50 gram suiker, het vanillemerg en het andere vanillestokje in een pan. Breng aan de kook.
  • Combineer de rest van de melk, suiker, maïzena en de eidooiers in een mengkom. Roer goed door om geen klontjes te krijgen.
  • Giet de kokende melk bij het andere mengsel. Giet het vervolgens terug in de pan om aan de kook te brengen.
  • Giet de room op een plaat en dek af. Zet in de koelkast.
  • Klop vervolgens de slagroom op.
  • Meng de slagroom met de afgekoelde banketbakkersroom en de klein gesneden aardbeien.

Italiaanse botercrème

  • Combineer het water met 300 gram suiker in een pan en verhit naar 120 graden.
  • Klop het eiwit op met de rest van de suiker en een snuf zout tot er pieken vormen.
  • Koel de suikersiroop terug naar 110 graden. Giet deze in een langzaam stroompje bij de eiwitten.
  • Laat de meringue mixen tot het mengsel op kamertemperatuur is.
  • Voeg de boter in kleine stukjes toe aan de crème.

Trempeersiroop

  • Warm het water en de suiker op in een pan. Laat de suiker oplossen.
  • Voeg de rum toe. Laat de alcohol afkoken.

Opbouw van de taart

  • Snijd alle biscuits horizontaal in drie gelijke delen van ongeveer 2 centimeter per schijf.
  • Spuit met de Italiaanse botercrème een ronde dijk langs de buitenkant van de lagen. Vul deze dijk met aardbeiencremeux.
  • Herhaal deze stap voor elke laag. Wissel de aardbeiencremeux af met de banketbakkersroom.
  • Snijd een taille en buste uit de taart.
  • Strijk de taart licht af met de botercrème.
  • Snijd de nodige vormen uit de fondant en plak op de botercrème.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.