E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kletskoppen

Een echte Hollandse klassieker deze kletskoppen. Krokant, dun en heel erg lekker! Reken er maar op dat er van kletsen weinig terecht komt met een trommel vol van deze koekjes.

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
(19) reviews

Ingrediënten

Kletskoppen beslag

  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 40 milliliter melk
  • 0.25 theelepel kaneel (gemalen)
  • mespuntje zout
  • 60 gram pecannoten
  • 100 gram Zeeuwse bloem

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Kletskoppen maken

  • Meng de roomboter, witte basterdsuiker, melk, kaneel en het zout door elkaar in een keukenmachine.
  • Hak de pecannoten fijn in de foodprocessor, maar maak ze niet té fijn.
  • Meng deze door het deeg en voeg als laatste de Zeeuwse bloem toe. Kneed goed door tot een egaal deeg.
  • Rol het deeg tot een rol van ongeveer 4 centimeter doorsnee, pak in in huishoudfolie en leg minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Bekleed een bakplaat met een silicone mat of bakpapier.
  • Snijd dunne plakjes van 2 à 3 millimeter van de bevroren rol en leg deze op een siliconen mat. Let op: de koekjes lopen uit.
  • Bak de koekjes in 10 à 11 minuten af. De kletskoppen moeten helemaal bruin zijn.
  • Laat de kletskoppen iets afkoelen en haal van het siliconen matje af.
  • Laat de kletskoppen verder afkoelen op een rooster.

Vaker koekjes bakken?

Volg het koekjescollege van Robèrt!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.