E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kers op de taart

Een traditionele cassata kan als een grote taart gemaakt worden óf als meerdere kleinere cakejes. Die kleinere zijn makkelijker om uit te delen bijvoorbeeld. Of wanneer je het lastig vindt om een grote taart aan te snijden!

Antoinette

Recept van
Antoinette

Cake
(3) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 200 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram ongezouten (room)boter
  • 4 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snuf zout
  • 4 eetlepels Marsala wijn

Ricotta vulling

  • 250 gram ricotta
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram honing
  • 100 gram gekonfijte vruchten
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram pistache noten
  • Marsala wijn naar smaak

Marsepein

  • 250 gram amandelen
  • 100 gram pistachenoten
  • 350 gram kristalsuiker
  • 60 gram eiwit
  • Groene kleurstof

Decoratie

  • 100 gram kersen
  • 3 kiwi’s

Bereidingswijze

Een aangesneden kleine cassata cakeje met zelfgemaakte marsepein van Antoinette.In dit recept voor kleine cassata cakejes maak je ook de marsepein zelf! Door de pistachenoten krijgt het een mooie kleur. Robèrt geeft er complimenten over. “Het ziet er heel erg mooi uit.” De smaak is ook nog eens ‘erg lekker’, volgens Janny.

Wil je weten hoe een grote cassata cake eruit ziet en hoe je die maakt? 

Een grote cassata cake maken

Bakbenodigdheden

  • Kegelvormige cakevorm (20 centimeter)
  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Pannenlikker
  • Spuitzak
  • Paletmes
  • Scherp mes
  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Zeef
  • Spuitfles
  • Ronde steker (8 centimeter)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Biscuit voor de cassata cakejes

  • Klop de boter en suiker samen tot een licht en luchtig mengsel.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Blijf het mengsel goed kloppen.
  • Voeg het vanille-extract toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg het geleidelijk toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles goed gecombineerd is.
  • Giet het beslag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Zorg dat het ongeveer 1 centimeter dik is.
  • Bak de cake in 12 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Steek 18 plakjes uit de cakes met de ronde steker.
  • Trempeer de cakes als deze nog warm zijn met de Marsala wijn.

Ricotta vulling

  • Meng de ricotta met de mascarpone en honing.
  • Voeg de fijngehakte gekonfijte vruchten, chocolade en pistachenoten toe.
  • Voeg eventueel nog wat Marsala wijn toe aan de ricotta.

Marsepein

  • Doe de amandelen, pistachenoten, suiker en het eiwit in een keukenmachine en maal goed door.
  • Kneed vervolgens de marsepein met de hand verder tot een samenhangend geheel.
  • Voeg groene kleurstof toe en kneed dit goed door.

Opbouw van de cassata cakejes

  • Snijd de kersen en kiwi heel fijn.
  • Maak 6 ronde cake torens door plakjes cake te besmeren met vulling en wat stukjes kers en kiwi over te verdelen. Herhaal dit tot er 3 lagen cake, vulling en fruit in zitten.
  • Besmeer de torentjes af met de ricotta.
  • Zet de taartjes 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Rol de marsepein uit en bedek de taart hiermee.
  • Decoreer de torentjes af met de ricotta en een verse kers bovenop.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.