In dit recept voor kleine cassata cakejes maak je ook de marsepein zelf! Door de pistachenoten krijgt het een mooie kleur. Robèrt geeft er complimenten over. “Het ziet er heel erg mooi uit.” De smaak is ook nog eens ‘erg lekker’, volgens Janny.
Wil je weten hoe een grote cassata cake eruit ziet en hoe je die maakt?
Bakbenodigdheden
- Kegelvormige cakevorm (20 centimeter)
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Pannenlikker
- Spuitzak
- Paletmes
- Scherp mes
- Bakpapier
- Weegschaal
- Zeef
- Spuitfles
- Ronde steker (8 centimeter)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
Biscuit voor de cassata cakejes
- Klop de boter en suiker samen tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Blijf het mengsel goed kloppen.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg het geleidelijk toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles goed gecombineerd is.
- Giet het beslag op 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Zorg dat het ongeveer 1 centimeter dik is.
- Bak de cake in 12 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Steek 18 plakjes uit de cakes met de ronde steker.
- Trempeer de cakes als deze nog warm zijn met de Marsala wijn.
Ricotta vulling
- Meng de ricotta met de mascarpone en honing.
- Voeg de fijngehakte gekonfijte vruchten, chocolade en pistachenoten toe.
- Voeg eventueel nog wat Marsala wijn toe aan de ricotta.
Marsepein
- Doe de amandelen, pistachenoten, suiker en het eiwit in een keukenmachine en maal goed door.
- Kneed vervolgens de marsepein met de hand verder tot een samenhangend geheel.
- Voeg groene kleurstof toe en kneed dit goed door.
Opbouw van de cassata cakejes
- Snijd de kersen en kiwi heel fijn.
- Maak 6 ronde cake torens door plakjes cake te besmeren met vulling en wat stukjes kers en kiwi over te verdelen. Herhaal dit tot er 3 lagen cake, vulling en fruit in zitten.
- Besmeer de torentjes af met de ricotta.
- Zet de taartjes 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Rol de marsepein uit en bedek de taart hiermee.
- Decoreer de torentjes af met de ricotta en een verse kers bovenop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.