Voorbereiding
- Vet een springvorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Deeg
- Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker en kaneel.
- Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.
- Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
- Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee.
- Verdeel de paneermeel over de bodem.
- Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.
Appelvulling
- Wel de rozijnen in wat rum.
- Schil de appels en snijd in partjes.
- Zeef de rozijnen.
- Meng de appelpartjes met de gewelde rozijnen, walnoten, suiker, vanillesuiker en kaneel.
Samenstellen
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Rol het resterende deeg uit en bedek de bovenkant van de taart hiermee.
- Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met de amandelen.
- Bak de appeltaart in circa 60 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
- Bestuif met poedersuiker wanneer u de taart serveert.
Recept voor Franse appeltaart
Wil je eens variëren? Maak dan een Franse appeltaart, die er zonder veel moeite spectaculair uitziet!
Recept voor appeltaart met roomspijs
Deze taart vergt wat voorbereiding want de roomspijs maak je het beste de dag van tevoren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.