Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 15 centimeter
- Bakplaat
- Steelpan
- Plasticfolie
- Garde
- Zeef
- Spuitzakken
- Taartzaag
- Deegkrabber
- Paletmes
- Schelpen mal
Voorbereiding
- Vet de springvormen van ø 20 en ø 15 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Taart
- Maak je kom vetvrij met citroensap.
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit stijf met de suiker.
- Klop het eigeel los.
- Schep het eigeel voorzichtig in delen door het eiwit.
- Zeef de bloem en maïzena in delen boven het beslag en spatel rustig door.
- Schep mengsel in de springvormen maak de bovenkant een beetje egaal.
- Bak de taarten in 25 minuten gaar.
Zanddeeg
- Mix de basterdsuiker, de vanillesuiker en de boter romig.
- Voeg het geklutste ei toe en mix tot alles is opgenomen.
- Voeg als laatste de bloem toe en kneed met de hand door tot een soepel deeg.
- Laat heel even rusten in de koeling.
- Rol uit tot een koekplak en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in 12-15 min gaar.
- Laat afkoelen en verkruimel daarna tot zand.
Witte chocolade mascarpone
- Verwarm de slagroom.
- Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Giet de slagroom zodra hij een beetje begint te borrelen over de chocolade.
- Roer met de garde tot een egale ganache.
- Giet de ganache in een schaal en dek deze af met plasticfolie.
- Laat afkoelen in de koeling.
- Meng de ganache met de mascarpone.
Botercrème
- Zeef de bloem en custard.
- Doe de melk in een pannetje en klop de bloem en custard erdoor tot je geen klontjes meer hebt.
- Zet op laag vuur en verwarm tot het geheel begint te binden. Blijf goed roeren tot het een vla-achtige dikte heeft.
- Druk de crème door de zeef om er zeker van te zijn dat er geen klontjes inzitten.
- Schep in een lage schaal en dek af met plastic om velvorming te voorkomen.
- Laat afkoelen in koelkast.
- Klop de boter in minimaal 10 minuten luchtig.
- Voeg deel voor deel de suiker toe en laat draaien.
- Check het bloempapje op temperatuur.
- Zodra beide mengsels dezelfde temperatuur hebben bereikt, kun je lepel voor lepel het bloempapje toevoegen aan de botercrème.
- Klop door tot een stevige botercrème.
- Kleur de helft van de crème zandkleurig met cacao.
- Maak de andere helft blauw.
- Doe de crèmes in een spuitzak en leg in de koeling tot gebruik.
Passievruchtcurd
- Doe de passievruchtenpulp in de hakmolen.
- Zeef het sap zodat er geen pitjes meer in zitten.
- Doe dit sap samen met het citroensap, suiker en boter samen in een pan.
- Zet de pan op laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
- Roer in de tussentijd de eidooiers met de maïzena door elkaar tot een papje.
- Voeg het passievruchtenmengsel in delen toe aan het eidooiermengsel en blijf roeren.
- Als het gemengd is giet je alles terug in de pan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat indikken.
- Giet de curd in een platte schaal.
- Dek af met folie op het mengsel en zet in de koeling om af te koelen.
Decoratie
- Doe de chocolade in een spuitzak en zet deze in een beker warm water.
- Kleur 100 gram fondant marmer met cacao.
- Druk het fondant in de schelpen mal en maak er 2 of 3 schelpen van.
- Maak ook 8 vierkanten blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
- Kleur 50 gram fondant roze.
- Maak hier 8 ijsbolletjes en een roze emmertje van.
- Vul het emmertje met zanddeeg koekkruimels.
- Kleur 100 gram fondant bruin met cacao.
- Maak hier houten palen van.
- Maak er ook 8 kleine ijshoorntjes van.
- Zet de roze ijsbolletjes op de hoorntjes en versier ze met de witte chocolade en discodip.
Opbouw
- Snijd de 20 centimeter taart horizontaal doormidden.
- Spuit op het onderste deel een laag witte chocolade mascarpone.
- Smeer op de onderkant van de bovenste laag de passievrucht curd.
- Leg de ingesmeerde kant op de mascarpone laag.
- Smeer de taart af met blauwe botercrème. Je hebt nu de watertaart gemaakt.
- Snijd ook de taart van 15 centimeter horizontaal doormidden.
- Spuit op het onderste deel een laag witte chocolade mascarpone.
- Leg de frambozen in cirkels op de mascarpone.
- Leg de bovenste cake er bovenop.
- Smeer de taart af met de zandkleurige chocolade botercrème.
- Verdeel de fondant blokjes over de rand van de taart.
- Bekleed de taart helemaal met koekkruimels. Je hebt nu de zandtaart gemaakt.
- Zet de zandtaart op de watertaart.
- Versier de watertaart met ijsjes en houten fondant palen.
- Leg de schelpen rondom en op de hele taart.
- Verdeel de overgebleven koekkruimels rondom de taart als zand.
- Strand klaar? Opeten maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.