Bakgereedschap
- Zeef
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Mixer
- Deegroller
- Rooster
- Uitsteekvormpjes in de vormen: Ster, wolk, kopje, theepot, taart, vlinder.
- Spuitzakken
- 6 x spuitmondje 2
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een bakplaat en bakpapier klaar.
Koekjes
- Mix de basterdsuiker, de vanillesuiker en de boter romig.
- Voeg de kruiden toe tot alles is gemixt.
- Voeg in delen de bloem en het geklutste ei toe en kneed met de hand door tot een soepel deeg.
- Rol het deeg tussen bakpapier uit tot een plak van 30 x 20 centimeter en 0,5 centimeter hoog.
- Leg in de koeling.
- Leg de koek op de bakplaat en bak hem voor 8-10 minuten.
- Druk de puzzelstukjes voorzichtig en helemaal door in het deeg.
- Snijd de rest van de plaat in puzzelstukken.
- Bak de koek verder af in ongeveer 5 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.
- Haal uit de oven en druk eventueel de vormpjes nog even na en snijd de stukken bij.
Icing
- Zeef de poedersuiker.
- Voeg eiwit en citroensap toe en mix tot een glanzende icing.
- Verdeel over verschillende bakjes en breng de icing op kleur.
- Schep icing in spuitzak met rond spuitmondje 2.
Opbouw
- Geef elk puzzelstukje met icing de gewenste kleur. Begin langs de buitenrand en vul vervolgens het hele koekje met icing.
- Breng overige decoraties met icing aan.
- Leg de koekjes als een puzzel in elkaar.
- Koekjes klaar? Puzzelen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.