Bakgereedschap
- Bakvorm van 20 x 30 centimeter
- Bakvorm van 10 x 30 centimeter
- 2 bakvormen van 20 x 20 centimeter
- Blender
- Mixer
- Bakpapier
- Rasp
- Kleine spuitzakken
- Deegroller
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvormen voor de koeken in en bekleed ze met bakpapier.
Aarbeienlimonade koek en citroenkoek deeg
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen tot een mooie bal.
- Verdeel het deeg in 2 delen. Gebruik 400 gram voor de aardbeienlimonade koek en 300 gram voor de citroenkoek.
- Druk het deeg voor de aardbeienlimonade koek in een bakvorm van 20 x 20 centimeter.
- Druk het deeg voor de citroenkoek in een bakvorm van 10 x 30 centimeter.
- Bak de koeken in 20 minuten gaar.
- Haal de koeken uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
Aarbeienvulling
- Mix de eieren met de suiker en de bloem.
- Rasp de 3 citroenen en knijp het sap uit.
- Doe de citroenrasp, sap, aardbeien en melk in een blender en mix het geheel fijn.
- Meng het aardbeien-mengsel met het eimengsel.
- Giet het uit over de afgebakken koek.
- Zet de koek met vulling terug in de oven en bak in 45 minuten gaar.
Citroenvulling
- Rasp de citroenen en knijp het sap uit.
- Mix de suiker, bloem, eieren, citroensap en -rasp tot een mooi geheel.
- Laat het mengsel 10 minuten staan.
- Roer het even door en giet het dan over de afgebakken koek.
- Zet de koek in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar tot de bodem stevig is.
- Laat de koek afkoelen in de koelkast.
- Bestrooi met poedersuiker.
Notenkoek en caramelkoek deeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, suiker en boter tot een mooie bal deeg.
- Verdeel het deeg in 2 delen. Gebruik 540 gram voor de notenkoek en 810 gram voor de caramelkoek.
- Meng de 0,5 theelepel amandelextract door het deeg voor de notenkoek.
- Druk het deeg voor de notenkoek in een bakvorm van 20 x 20 centimeter.
- Druk het deeg voor de caramelkoek in een bakvorm van 20 x 30 centimeter.
- Bak de koeken in 20 minuten gaar.
- Haal de koeken uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
Notenvulling
- Verwarm de boter, suiker en bloem in een pannetje tot de boter volledig gesmolten is.
- Voeg de slagroom toe en roer door tot het mengsel egaal is.
- Voeg ook de noten en gedroogde aardbei toe en roer goed door.
- Verdeel het mengsel over de afgebakken koekbodem.
- Bak de koek nog 15 minuten tot de bovenkant bruin is.
- Laat de koek afkoelen in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Smeer uit over de afgekoelde koek.
Caramelvulling
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de basterdsuiker er doorheen.
- Voeg de gecondenseerde melk en het zout toe.
- Blijf continu roeren, tot het mengsel langzaam in een caramel verandert. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Als de caramel glad en dik is, is hij klaar voor gebruik.
- Smeer de caramel uit over de afgebakken koekbodem.
- Zet het geheel in de koeling.
- Smelt de melkchocolade au bain-marie en verdeel deze over de afgekoelde caramel.
- Smelt ook de witte chocolade en doe dit in een klein spuitzakje.
- Spuit sierlijke lijntjes witte chocolade over de melk chocolade.
- Laat stevig worden.
Opbouw
- Snijd alle koeken in grote puzzelstukken.
- Zorg ervoor dat de koeken zo op elkaar aansluiten dat je er 1 grote koek van kunt maken.
- Koeken klaar? Puzzelen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.