Bakgereedschap
- Springvorm van ø 28 centimeter
- Steelpan
- Silicone kwastje
- Siliconenmatje
- Spatel
- Paletmes
- Bakplaat
- Mixer
- Deegroller
- Rasp
- Spuitzakken
- Gekarteld spuitmondje
- Taartzaag
- 2 poppetjes voor bovenop de taart
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Worteltaart
- Mix de eieren, olie en basterdsuiker.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en mix dit door het beslag.
- Rasp de sinaasappel en voeg de rasp met het zout, kaneel en speculaaskruiden toe aan het beslag.
- Hak de walnoten fijn en schep ze samen met de rozijnen door het beslag.
- Rasp de wortel en spatel deze ook door het beslag.
- Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten gaar. Check de cake met een prikker, als hij er droog uitkomt is je taart klaar.
- Laat de taart afkoelen op een rooster.
Topping
- Klop de boter luchtig.
- Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en klop verder op.
- Voeg ook de citroensap toe.
- Maak een gedeelte van de topping blauw met blauwe kleurstof.
- Zet koel tot gebruik.
Surfplank koek decoratie
- Snijd de boter in stukjes en doe in een beslagkom.
- Voeg de zout, bloem en basterdsuiker toe en snijd alles met 2 messen in stukjes.
- Voeg het ei toe en kneed alles snel tot een bal.
- Druk het deeg plat tot 0,5 centimeter dikte over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekplaat in 15 minuten bros en gaar.
- Laat de koek afkoelen en snijd hem daarna in de vorm van een surfplank.
- Versier hem eventueel met glazuur of fondant.
Schelpjes decoratie
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden.
- Klop het eiwit met de suiker stijf tot een meringue.
- Doe de meringue in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit worden schelpjes en golfjes.
- Bak af voor minstens een uur. Hoe langer je ze bakt, hoe steviger ze worden.
Golven decoratie
- Verwarm de suiker in een steelpan tot het begint te carameliseren. Veeg met een vochtig kwastje langs de randen van je pan om te voorkomen dat je suiker gaat kristalliseren.
- Voeg een beetje blauwe kleurstof toe en roer door.
- Maak golven door de suiker op een siliconenmatje uit te gieten in golfvorm.
Overige decoratie
- Plet de walnoten fijn, dit wordt het zand.
- Kneed de marsepein goed door en maak hiervan teenslippers en flippers.
Opbouw
- Snijd de worteltaart horizontaal doormidden.
- Breng een laag topping aan en zet de andere taarthelft er bovenop.
- Snijd de taart vanaf het midden schuin naar beneden af.
- Besmeer de hele taart met topping.
- Smeer het deel blauwe topping bovenop de taart, als water.
- Steek hier de suiker golven in.
- Zet 1 poppetje als surfbabe bovenop op de taart.
- Leg de meringue schelpen en golven halverwege de schuine kant als branding.
- Verdeel de verkruimelde walnoten en gele poedersuiker om de taart als strandzand.
- Steek de andere pop als zwemster in de zijkant van de taart.
- Zet de marsepeinen flippers op zo’n manier in de taart, alsof ze van de voeten van de zwemster uit het water omhoog steken.
- Zet de marsepeinen slippertjes in het zand.
- Je beachparty kan beginnen!
Presentatie
- Dikke gouden vierkant taartkarton
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.