Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren.
- 2 springvormen van ø 18 centimeter
- 1 halve bol bakvorm van ø 18 centimeter
- Fondant roller
- Modelleertools
- Lollystokjes
- Taartstolp
- Uitsteker bladvorm
- Taarttopper Trick or Treat
- Horror oogjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de 2 springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Vet ook de bolvorm in.
Red velvet cake
- Mix de karnemelk, cacaopoeder en rode kleurstof tot een mooie bloederige massa.
- Klop de boter, suiker, vanille-extract en zout tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe totdat alle eieren zijn opgenomen en het beslag luchtig is.
- Mix de helft van de bloederige massa door het beslag.
- Voeg de helft van de bloem toe en mix door.
- Voeg daarna de overige helft van de bloederige massa en de bloem toe.
- Mix de azijn met het bakpoeder in een kommetje.
- Voeg het toe aan het beslag en mix goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de springvormen en de halve bolvorm.
- Bak de cakes in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Botercrème
- Klop de poedersuiker met de boter tot een mooie witte massa, draai goed door zodat alle klontjes verdwijnen.
- Voeg de roomkaas toe en blijf doorkloppen.
- Voeg het vanille-extract toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig.
Decoratie
- Zet 1 cake op de bodem en verdeel daarover een laag botercrème.
- Zet de tweede cake er bovenop en smeer weer een laag botercrème.
- Zet de halve bolvorm helemaal bovenop en smeer de taart rondom af met botercrème.
- Duw de ogen zachtjes in de taart.
- Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Rol de witte fondant uit tot een lange dunne plak.
- Leg de fondant over de taart en druk voorzichtig aan.
- Laat de fondant aan de onderkant een beetje plooien, zodat de taart een spookje wordt.
- Plaats de taart nu op de taartstolp.
- Maak van fondant schoentjes, spinnen, bladeren, een mandje met snoepjes en geel-rode lolly’s.
- Plaats de schoentjes onder de witte fondant.
- Plaats de spinnetjes over de rug en zijkanten.
- Snij de ogen uit en plooi de witte fondant er strak omheen.
- Maak een zwart gat als mond van het spook.
- Plaats de taart topper op het hoofd van het spook.
- Plak de lolly’s tegen de zijkant van het spook.
- Zet het mandje erbij en decoreer met de blaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.