Bakgereedschap
- Bakplaat
- Kwastje
- Spuitzak
- Steelpan
- Thermometer
- Uitrollatjes van 0,5 centimeter dik
- Uitsteekvormen
Koeken
- Meng de margarine met de suiker, stroop en specerijen met een deeghaak op de laagste stand tot een romig mengsel.
- Voeg de bloem, zout en water of koffie toe en mix tot een egaal en samenhangend deeg.
- Maak van het deeg een platte ‘pizzabodem’ van 1-2 centimeter dik en verpak het in folie.
- Koel het deeg minstens 8 uur in de koelkast.
- Rol het deeg (met behulp van 2 uitrollatjes) uit tot 0,5 centimeter dik tussen 2 stukken bakpapier.
- Steek verschillende vormen uit het deeg voor jouw bouwwerk.
- Bak de koeken ongeveer 20 tot 30 minuten op 160 graden tot het deeg stevig aanvoelt wanneer je zachtjes je vinger in het midden van het grootste onderdeel duwt.
- Laat de koeken eerst 10 minuten op de bakplaat liggen, voordat je ze verplaatst naar een rooster om ze helemaal te laten afkoelen.
- Controleer de onderdelen nadat ze zijn afgekoeld en hard zijn en snijd ze, indien nodig, opnieuw op maat met een kartelmes.
Karamel
- Breng suiker en water aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Roer niet meer in de pan zodra het mengsel kookt.
- Laat de suiker doorkoken tot een goudbruine karamel. Mocht je een suikerthermometer gebruiken, dan moet je de suiker koken tot ongeveer 170 graden.
Royal Icing
- Meng de eiwit met de poedersuiker.
- Eventueel kun je de icing een beetje verdunnen met wat water.
- Als je het leuk vindt kun je de icing een kleurtje geven met vloeibare kleurstof.
Opbouw
- Plak met de karamel alle koek onderdelen aan elkaar om jouw spektakel bouwwerk op te bouwen.
- Versier je bouwwerk zo mooi mogelijk met Royal Icing, chocolade, marsepein en ander lekkers dat je in de kast kunt vinden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.