Bakgereedschap
- 2 bakplaten
- 2 vierkante bakvormen van 23 x 23 centimeter
- 8 Plastic dowels
- 1 Taartkarton van 16 x 16 centimeter
- 1 Taartkarton van 18 x 18 centimeter
- Deegroller
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Paletmes
- Uitsteekvormpje sneeuwpop
- Uitsteekvormpje dennenboom
- Ski-mannetjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Bekleed de 2 bakplaten met bakpapier.
- Vet de 2 bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Biscuitbodem
- Klop de eiwitten kort luchtig in de keukenmachine.
- Voeg de suiker toe en klop de eiwitten volledig luchtig en stijf.
- Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
- Zeef de maïzena en de bloem.
- Spatel door het eimengsel tot een homogene massa.
- Verdeel het beslag over de bakplaten en strijk het uit.
- Bak de biscuits in ongeveer 9 minuten gaar.
- Laat ze volledig afkoelen en trek het bakpapier voorzichtig los.
- Snijd de biscuits in vierkanten van 30 x 30 centimeter.
Biscuit
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker voor ongeveer 3 tot 4 minuten tot een dik en vloeibaar beslag.
- Meng de bloem, bakpoeder, cacao en zout.
- Voeg het bloemmengsel stap voor stap toe aan het eierbeslag.
- Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
- Bak de cakes in 15 minuten gaar. Check met een satéprikker of je cakes gaar zijn.
Vulling
- Rasp de citroenen en pers ze uit.
- Klop de slagroom met de poedersuiker.
- Spatel de mascarpone erdoorheen.
- Voeg ook de citroensap, -rasp en citroenaroma toe.
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Leg de vulling koud tot gebruik.
Botercrème
- Mix de boter luchtig.
- Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe.
- Mix minstens 10 minuten tot een mooie witte botercrème.
Lebkuchen deeg
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Bekleed opnieuw een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de boter, suiker en honing in een pan.
- Voeg de lebkuchen kruiden en de cacao toe en roer goed door.
- Laat het mengsel afkoelen voor 3-5 minuten tot kamertemperatuur.
- Doe het mengsel in een beslagkom en voeg het ei, bloem, bakpoeder en snufje zout toe.
- Kneed het deeg met een kneedhaak goed door. Kneed op het laatst nog even met je handen door.
- Rol het deeg met een deegroller uit.
- Snij vormen voor de skihut (muren en dak) en steek dennenbomen en sneeuwpoppen uit.
- Leg de koeken op de bakplaat.
- Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar.
- Laat de koeken afkoelen op een rek.
Decoratie
- Maak een skihut van de lebkuchen.
- Versier de skihut, dennenbomen en sneeuwpoppen met royal icing.
Opbouw
- Leg 1 plak van de biscuitbodems onderop.
- Snijd de grootste taart op ongeveer 1/3e diagonaal naar beneden af.
- Snijd de rest van het biscuit horizontaal door.
- Snijd ook de kleine taart horizontaal doormidden.
- Leg de onderste laag van beide taarten op een taartkarton.
- Spuit op de onderste lagen van de taarten en op de biscuitbodem in lijnen een laagje vulling en verdeel daar de kersen over.
- Dek alle biscuits af met de bovenste laag.
- Bekleed de zijkant van de taarten met fondant.
- De taart van biscuitbodems komt onderop. Steek daarin een aantal plastic dowels.
- Zet de grootste taart hier voorzichtig bovenop, zodat je een schuine helling krijgt.
- Steek ook hierin een aantal dowels en zet de kleinste taart daar weer bovenop.
- Je hebt nu een mooie skihelling gebouwd.
- Besmeer de hele taart met botercrème.
- Bestrooi de hele taart met sneeuw van kokosrasp.
- Steek de rozemarijntakjes als boompjes naast je skipiste in de taart.
- Zet de skihut bovenop en de dennenbomen en sneeuwpoppen aan de zijkant.
- Zet de ski-mannetjes op de helling van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.