Bakgereedschap
- 3 Bakplaten
- Springvorm van ø 26 centimeter
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 15 centimeter
- Taartkartons van ø 26, ø 20 en ø 15 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Taartzaag
- Dowels
- Slijmbakjes
- Spuitzakken
- Garde
- Zeef
- Spuitmondje 2 of 3
- Eetbare etiketten
Voorbereiding voor de slijmtaart
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. Vet ze daarna nogmaals in.
- Bekleed 3 bakplaten met bakpapier.
Biscuit
- Klop de eiwitten kort luchtig in de keukenmachine.
- Voeg de suiker toe en klop de eiwitten volledig luchtig en stijf.
- Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
- Zeef de maïzena en de bloem.
- Spatel door het eimengsel tot een homogene massa.
- Verdeel het beslag over 3 bakplaten en strijk het uit.
- Bak de biscuits in ongeveer 9 minuten gaar.
- Laat ze volledig afkoelen en trek het bakpapier voorzichtig los.
- Snijd de biscuits in cirkels van ø 26 centimeter.
Taart
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Leg de eieren in een bak met lauw water.
- Klop de eieren met de sinaasappelrasp, suiker en vanillesuiker op. Begin langzaam en mix uiteindelijk op de hoogste stand voor 5 minuten.
- Zeef de bloem en maïzena en spatel dat er in 2 keer doorheen.
- Vul 2 kleine bakjes met het beslag. Houd de rest apart.
- Kleur 1 bakje roze en 1 bakje groen.
- Schep beide mengsels in een spuitzak.
- Vul de ingevette springvormen met gewoon beslag en slierten roze en groen beslag door elkaar.
- Bak de cakes in 25 – 30 minuten gaar.
Aalbessen curd
- Ris de bessen, was ze schoon en dep ze droog.
- Kook ze 5 minuten, totdat alle bessen zijn opengeknapt.
- Doe de bessen in een zeef en druk ze er zoveel mogelijk doorheen. Vang het sap op.
- Verwarm de suiker, boter en citroenrasp au bain-marie.
- Meng het citroensap met het bessensap.
- Voeg alles bij elkaar, zodra de boter is gesmolten.
- Klop de eieren los en giet ze al roerend bij het warme mengsel.
- Blijf roeren tot het indikt tot vladikte.
- Voeg (als de curd niet genoeg indikt) een papje van maizena en water toe om verder in te laten dikken.
- Schep de curd in een platte schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
Banketbakkersroom
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Roer een klein beetje melk met de suiker en de custard tot een papje.
- Breng het vanillemerg met de overige melk aan de kook.
- Voeg beetje voor beetje de warme melk toe aan het papje en klop het door met de garde.
- Giet alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook terwijl je goed blijft roeren.
- Laat indikken tot vladikte.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Botercrème
- Klop de boter luchtig en soepel.
- Voeg de basterdsuiker toe.
- Laat doorkloppen tot de boter wit kleurt.
- Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en laat de crème nog 10 – 15 minuten draaien.
- Schep de crème in een spuitzak.
Zwitserse room
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Voeg de overgebleven banketbakkersroom toe.
- Schep in een spuitzak.
Chocolate chip cookie vulling
- Maal de chocolate chip cookies fijn.
- Spatel de cookies door de Zwitserse room.
- Schep de vulling in een spuitzak.
Decoratie voor de slijmtaart
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Verdeel in 2 delen en kleur een deel groen en een deel roze.
- Schep in spuitzakjes.
- Rol de roze fondant uit tot 2 dunne plakken waarmee je de taarten kunt bekleden.
Opbouw van de slijmtaart
- Pak de 3 plakken die je uit het biscuit hebt gesneden.
- Leg 1 laag op een taartkarton.
- Spuit een dijkje botercrème rondom en verdeel daar een laag Zwitserse room in.
- Leg er een biscuit bovenop.
- Spuit opnieuw een dijkje botercrème en verdeel daar de aalbessencurd in.
- Sluit deze taart af met een laatste biscuit.
- Smeer de taart af met botercrème en laat opstijven in de koeling.
- Snijd de taarten van ø 20 en ø 15 centimeter horizontaal doormidden.
- Spuit op de onderste helften van elke taart een dijkje botercrème.
- Vul de ø 20 centimeter taart met chocolate chip cookie vulling.
- Vul de ø 15 centimeter taart met zwitserse room.
- Leg de frambozen in cirkels op de zwitserse room en druk ze er licht in.
- Smeer de taarten af met de overgebleven botercreme en laat opstijven in de koeling.
- Rol de roze fondant uit tot 3 dunne plakken en bekleed daarmee alle taarten.
- Zet de grootste taart onderop en steek daarin een aantal dowels.
- Zet de middelgrote taart (inclusief karton) daar op en verdeel ook daarin een paar dowels.
- Zet de kleinste taart bovenop.
- Houd een klein stukje wit fondant apart voor de doppen van de lijmflesjes.
- Kneed de witte fondant door en kleur het met de roze en groene kleurstof.
- Kleur een klein stukje oranje voor het puntje op de dop.
- Houd een stukje roze en groen apart voor in de slijmpotjes.
- Maak van de rest van de roze en groene fondant 2 lijmflesjes.
- Plak de eetbare etiketten op de lijmflesjes.
- Smelt de chocolade en maak een deel roze en een deel groen.
- Plak de etiketten op de slijmpotjes
- Maak met gekleurd fondant 1 dowel vast in een slijmpotje
- Steek deze aan de zijkant in de taart alsof het potje zweeft
- Druppel de chocolade over de taart vanuit de potjes alsof het slijmdrip is.
- Leg het andere potje op de taart en laat ook hier slijm uitlopen.
- Verdeel de lijmflesjes over de taart.
- Versier met sprinkels.
- Slijmtaart klaar? Slijmen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.