Bakgereedschap
- 2 satéprikkers voor de oren
- Zeef
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- 2 Springvormen ø 20 centimeter
- Spatel
- Vershoudfolie
- Spuitzakken
- Paletmes
- Spuitmondje gras
- Uitsteker rond
- Modelleertool
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvormen van ø 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.
Amandelbiscuit
- Klop het eiwit met de suiker stijf.
- Meng het amandelmeel met de suikerbakkerspoeder en hak het samen fijn.
- Meng hier de bloem en maizena met een garde door.
- Zeef het mengsel en spatel het in gedeeltes voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
- Verdeel het beslag over de 2 ingevette springvormen.
- Bak beide biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.
- Verwijder direct na het bakken uit de vorm en laat verder afkoelen.
Sinaasappelcrème vulling
- Pers de sinaasappels voor 200 milliliter sap.
- Breng het samen met 20 gram suiker aan de kook.
- Klop de eidooiers los met de overgebleven suiker.
- Zeef de bloem en roer het met een garde door het dooiermengsel. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
- Schep 2 eetlepels van de warme sinaasappelsap door het mengsel en roer goed door.
- Giet langzaam de rest van het warme sap bij het mengsel en roer door.
- Giet het geheel terug in de pan en breng het langzaam aan de kook.
- Na ongeveer 2 minuten begint het in te dikken tot een stevige crème.
- Stort op een bord en dek af met vershoudfolie (om velletje te voorkomen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de boter minstens 10 minuten luchtig en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe.
- Zorg dat de crème en de boter op dezelfde temperatuur zijn. Voeg dan lepel voor lepel de crème toe aan de boter.
- Mix goed door tot een geheel.
- Doe de sinaasappelcrème in een spuitzak zonder spuitmondje.
Regenboog botercrème
- Zeef de bloem en custard en klop deze door de melk met een garde.
- Verwarm dit al roerend met de garde tot het een papje wordt.
- Druk de crème door een zeef om er zeker van te zijn dat er geen klontjes in zitten.
- Schep in een platte schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
- Laat afkoelen in koelkast.
- Mix de boter minimaal 10 min luchtig. Voeg deel voor deel de suikerbakkerspoeder toe en laat draaien.
- Zorg dat het papje op dezelfde temperatuur is en goed het dan in delen toe aan de boter.
- Klop door tot een stevige botercrème.
- Verdeel de crème in 3 delen. Kleur 1 deel roze, kleur 1 deel blauw, kleur 1 deel geel.
- Doe crème in spuitzakken en leg in koeling.
Opbouw
- Leg 1 taart op de bodem en spuit er een mooie laag sinaasappelcrème op.
- Leg de 2e taart er bovenop en smeer de hele taart af met sinaasappelcrème.
- Scheur een stuk huishoudfolie.
- Breng 3 strepen boter crème aan naast elkaar.
- Rol op.
- Spuit de haren met een grasspuitmondje (eerst de zijkant en dan de bovenkant, mooie lijnen maken).
- Eindig met de taartrand.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.