Bakgereedschap
- Tulbandvorm van 2,4 liter
- Staande mixer
- Deegroller
- Spuitzakken
- Kwastje
- Spatel
- 16 lolliestokjes
- Kleine ijslepel
- Plastic zakje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de tulbandvorm in met boter.
- Leg een vel bakpapier op een snijplank.
Marmer tulband
- Mix de boter en de suiker tot een mooi romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
- Bij het laatste ei voeg je ook gelijk het vanille-extract toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en de zout toe en mix tot een mooi beslag. Stop met mixen zodra het meel helemaal is opgenomen.
- Schep 2/3e van het beslag apart.
- Maak van de melk en de cacaopoeder een papje.
- Giet dit in de kom met de overgebleven 1/3e van het beslag en mix tot een mooi chocoladebeslag.
- Schep de helft van het vanillebeslag in de ingevette tulbandvorm en spreid gelijkmatig uit met een spatel.
- Verdeel hier het chocoladebeslag over.
- Sluit af met het laatste deel van het vanillebeslag.
- Roer kort met een mes door het beslag, zodat je straks een mooi marmer-effect krijgt.
- Bak de tulband in 60 minuten gaar.
- Stort hem ondersteboven en laat hem de cake goed afkoelen voordat je begint met versieren.
Botercrème
- Snijd de boter in blokjes en klop hem op tot een lichte en luchtige massa.
- Zeef de poedersuiker.
- Voeg geleidelijk en voorzichtig in 3 of 4 delen toe.
- Voeg ook de melk en het vanille-extract toe en roer voorzichtig door met een spatel.
- Voeg de mascarpone toe als alle suiker is opgenomen.
- Mix de botercrème op rustige snelheid tot hij romig en licht is. Dit kan minstens 10 minuten duren.
- Voeg de laatste 2 minuten de groene kleurstof toe.
Cakepops
- Doe de Oreo’s in een zakje en verpulver ze door er met een deegroller overheen te gaan.
- Mix de Oreo’s met de roomkaas tot een egale massa.
- Schep met de kleine ijslepel balletjes uit het mengsel.
- Rol ze met je handen mooi rond en plaats ze op de snijplank met bakpapier.
- Laat de balletjes opstijven in de koelkast of vriezer.
- Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie.
- Haal de bolletjes uit de koeling.
- Steek het uiteinde van een lolliestokje in de gesmolten chocolade en steek het stokje met de chocolade in een cakepop. Herhaal dit bij alle bolletjes.
- Zet de cakepops weer in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
- Zet de chocolade opnieuw boven de au bain-marie en voeg de overige 100 gram chocolade al roerend toe tot alles gesmolten is.
- Doop de cakepops 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en tik voorzichtig de overtollige chocola van de cakepop af.
- Laat de cakepops weer opstijven in de vriezer.
- Rol de groene fondant uit en steek er kleine rondjes uit.
- Rol de zwarte fondant uit en steek er nog kleinere rondjes uit.
- Versier de cakepops als enge ogen met de groene en zwarte fondant.
- Maak aders met de rode decoratiestift.
Glazuur
- Meng het water met de poedersuiker tot een papje.
- Voeg de groene kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt.
Decoratie: Zwarte spinnen
- Kneed de zwarte fondant en maak er 2 spinnen van.
- Met de witte fondant kun je ogen maken op de spinnen.
Decoratie: Heksenketel
- Kneed de zwarte en witte fondant door elkaar tot een donkergrijs geheel.
- Bestuif je werkblad met poedersuiker om te voorkomen dat de fondant vastplakt.
- Rol de fondant uit tot een dunne lap.
Decoratie: Vlammen
- Kneed de oranje fondant door.
- Rol met poedersuiker uit tot een dunne plak.
- Snijd vlammen uit de fondant.
Opbouw
- Smeer de tulband in met een dunne laag botercrème.
- Zet de tulband op de kop.
- Bekleed de tulband met de donkergrijze fondant zodat het op een ketel lijkt.
- Leg de Twixen onder de tulband, zodat ze op houten haardblokken lijken.
- Plak de oranje vlammen met wat glazuur vast aan de ketel.
- Verspreid de rest van het groene glazuur over de cake. Zorg dat er wat druppels langs de ketel naar beneden druppen.
- Doe de cakepops in het gat in het midden van je tulband tot de rand van de cake. Houd je 4 mooiste oogballen apart.
- Smeer de bovenkant af met de groene botercrème zodat de oogballen in de taart verdwijnen.
- Leg je mooiste oogballen bovenop en bij de taart.
- Zet ook de 2 spinnen bovenop de taart.
- Klaar is je heksenketel!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.