E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Een streepje hier, een streepje daar

De tijgertaart van Mees ziet er niet alleen van buiten, maar ook van binnen super spectaculair uit. Hij heeft een tijgerprintje als je hem doorsnijdt!

Taart
Kids
(11) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 10 eieren
  • 300 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • rasp van 1 sinaasappel
  • oranje kleurstof
  • zwarte kleurstof

Botercrème

  • 1 vanillestokje
  • 500 milliliter volle melk
  • 2 eidooiers
  • 45 gram maïzena
  • 100 gram suiker
  • 170 gram witte chocolade
  • 275 gram roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • oranje kleurstof
  • zwarte kleurstof
  • gele kleurstof

Decoratie

  • 20 gram roze fondant
  • 20 gram witte fondant
  • 20 gram oranje rolfondant
  • 10 gram gele fondant
  • 10 gram zwart fondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Rasp
  • Staande mixer
  • 2 springvormen van ø 20 centimeter
  • Garde
  • Zeef
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Vershoudfolie
  • Paletmes
  • Penseel +/- 5mm
  • Sjablonen voor de tijgerkop

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed 2 taartvormen van ø 20 centimeter met bakpapier en vet ze in.

Biscuit

  • Klop de eieren, suiker en sinaasappelrasp au bain-marie luchtig op tot 37 graden (handwarm).
  • Haal de kom van de au bain-marie en klop het beslag verder luchtig tot het op kamertemperatuur is.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze rustig door het beslag.
  • Schep de helft van het beslag uit de kom en kleur dit oranje.
  • Verdeel het overgebleven beslag in tweeën. Kleur de ene helft zwart en de andere helft wit.
  • Schep 2 soeplepels oranje beslag in het midden van beide taartvormen. Schep daarop in het midden 1 schep zwart beslag en daar weer 1 schep wit op. Herhaal tot al je beslag op is. Je krijgt een gestreept patroon.
  • Bak de biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.

Botercrème

  • Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit.
  • Breng het merg samen met 450 milliliter melk aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een egale massa.
  • Voeg hier de maïzena en de overige melk aan toe en klop tot een geheel.
  • Schenk een beetje kokende melk bij het ei-papje en roer goed door.
  • Schenk daarna alles terug in het pannetje bij de warme melk en breng het geheel weer rustig aan de kook.
  • Blijf ondertussen goed doorroeren met een garde, je merkt dat het mengsel vanzelf begint te binden. Kook door tot het een dikke vla wordt. Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
  • Giet uit in een schaaltje.
  • Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de warme banketbakkersroom. Blijf roeren tot de chocolade volledig is opgenomen.
  • Dek het af met een stukje folie direct op de room (zodat er geen velletje op komt) en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de poedersuiker en roomboter tot een zalvig geheel zonder klontjes.
  • Mix de afgekoelde banketbakkersroom er in tenminste 4 keer doorheen.
  • Kleur nu een deel van de botercrème wit, een deel zwart en een deel geel.
  • Kleur de resterende crème oranje.
  • Doe de witte, zwarte en gele crème in een kleine spuitzak. Doe de oranje in een grote spuitzak.
  • Koel de crème in de spuitzakken in de koeling.

Decoratie

  • Maak alle onderdelen van het gezicht van de tijger met gekleurd fondant.

Opbouw

  • Snijd van beide cakes de bovenkant recht.
  • Zet 1 cake op de bodem en spuit daar een mooie laag oranje creme op.
  • Plaats de andere cake hier bovenop.
  • Smeer de taart rondom af met oranje creme.
  • Maak met gele crème een streep over de lengte van de hele taart en strijk deze uit.
  • Maak daar weer een dunne uitgestreken witte streep in.
  • Koel de taart terug zodat de crème harder is dan de zwarte crème.
  • Breng vanuit het midden van de middelste streep een aantal zwarte tijgerstrepen, smeer deze uit met een penseel.
  • Maak met de gekleurde fondant en de sjablonen het gezicht van de tijger op de zijkant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.