Bakgereedschap
- Rasp
- Staande mixer
- 2 springvormen van ø 20 centimeter
- Garde
- Zeef
- Spatel
- Spuitzak
- Vershoudfolie
- Paletmes
- Penseel +/- 5mm
- Sjablonen voor de tijgerkop
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed 2 taartvormen van ø 20 centimeter met bakpapier en vet ze in.
Biscuit
- Klop de eieren, suiker en sinaasappelrasp au bain-marie luchtig op tot 37 graden (handwarm).
- Haal de kom van de au bain-marie en klop het beslag verder luchtig tot het op kamertemperatuur is.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze rustig door het beslag.
- Schep de helft van het beslag uit de kom en kleur dit oranje.
- Verdeel het overgebleven beslag in tweeën. Kleur de ene helft zwart en de andere helft wit.
- Schep 2 soeplepels oranje beslag in het midden van beide taartvormen. Schep daarop in het midden 1 schep zwart beslag en daar weer 1 schep wit op. Herhaal tot al je beslag op is. Je krijgt een gestreept patroon.
- Bak de biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.
Botercrème
- Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit.
- Breng het merg samen met 450 milliliter melk aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een egale massa.
- Voeg hier de maïzena en de overige melk aan toe en klop tot een geheel.
- Schenk een beetje kokende melk bij het ei-papje en roer goed door.
- Schenk daarna alles terug in het pannetje bij de warme melk en breng het geheel weer rustig aan de kook.
- Blijf ondertussen goed doorroeren met een garde, je merkt dat het mengsel vanzelf begint te binden. Kook door tot het een dikke vla wordt. Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
- Giet uit in een schaaltje.
- Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de warme banketbakkersroom. Blijf roeren tot de chocolade volledig is opgenomen.
- Dek het af met een stukje folie direct op de room (zodat er geen velletje op komt) en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de poedersuiker en roomboter tot een zalvig geheel zonder klontjes.
- Mix de afgekoelde banketbakkersroom er in tenminste 4 keer doorheen.
- Kleur nu een deel van de botercrème wit, een deel zwart en een deel geel.
- Kleur de resterende crème oranje.
- Doe de witte, zwarte en gele crème in een kleine spuitzak. Doe de oranje in een grote spuitzak.
- Koel de crème in de spuitzakken in de koeling.
Decoratie
- Maak alle onderdelen van het gezicht van de tijger met gekleurd fondant.
Opbouw
- Snijd van beide cakes de bovenkant recht.
- Zet 1 cake op de bodem en spuit daar een mooie laag oranje creme op.
- Plaats de andere cake hier bovenop.
- Smeer de taart rondom af met oranje creme.
- Maak met gele crème een streep over de lengte van de hele taart en strijk deze uit.
- Maak daar weer een dunne uitgestreken witte streep in.
- Koel de taart terug zodat de crème harder is dan de zwarte crème.
- Breng vanuit het midden van de middelste streep een aantal zwarte tijgerstrepen, smeer deze uit met een penseel.
- Maak met de gekleurde fondant en de sjablonen het gezicht van de tijger op de zijkant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.