Bakgereedschap
- Staande mixer
- Zeef
- Spatel
- 2 rechthoekige bakvormen van 35 x 20 centimeter
- Modelleertools
- Paletmes
- Deegkrabber
- Deegroller
- Smoother
Voorbereiding
- Wel de rozijnen in lauwwarm water.
- Vet 2 bakvormen van 35 x 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier op de bodem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Worteltaart
- Prak de bananen.
- Meng ze met de basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren.
- Roer dan de geraspte wortel door de massa.
- Zeef alle droge ingrediënten boven de beslagkom en spatel dit tot een mooi egaal beslag.
- Giet de gewelde rozijnen af en dep ze voorzichtig droog.
- Voeg de walnoten en rozijnen toe aan het beslag en spatel het nogmaals door.
- Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
- Bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar.
Botercrème
- Klop de poedersuiker en de boter tot een mooie egale witte creme.
- Voeg de roomkaas toe en blijf mixen.
- Voeg de vanille toe en stop met draaien, anders wordt de crème te waterig.
Fondant
- Rol de hazelnootkleurige fondant in uit tot een lange dunne plak.
- Rol ook de andere fondant uit.
- Snijd alle hoekjes en overige decoraties voor op de koffer uit in de juiste kleuren.
Opbouw
- Leg de eerste cake op de bodem.
- Verdeel een laag botercrème over de cake.
- Leg de andere cake er bovenop en smeer het geheel rondom af met botercrème.
- Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Leg de hazelnootkleurige fondantplak over de taart en druk voorzichtig aan zodat de gehele taart bedekt is.
- Snijd een halve centimeter van de taart aan de onderkant los en werk de onderkant van de fondant netjes naar binnen.
- Bekleed de taart met de decoratiestukjes fondant en creëer de koffer zoals op de voorbeeldfoto.
- De reis kan beginnen!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.