Bakgereedschap
- 2 Springvormen van ø 18 centimeter
- Staande mixer
- Spatel
- Taartzaag
- Deegroller
- Zeef
- Garde
- Rietje
- 2 parasolletjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm(en) in en bekleed ze met bakpapier.
Biscuit
- Klop de eieren, suiker en vanillesuiker voor minimaal 10 minuten op middelhoge stand tot een luchtige massa.
- Zeef de bloem en maïzena.
- Roer de geraspte kokos erdoor.
- Spatel dit voorzichtig door je luchtige eimengsel.
- Verdeel het beslag over 2 springvormen.
- Strijk het oppervlak glad met een spatel.
- Bak de biscuits in 30 minuten gaar. Ze zijn klaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en ze terug veren.
- Laat de biscuits nog een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm verwijdert.
Vulling
- Klop de mascarpone met de poedersuiker los.
- Laat het mengsel in de koelkast koud en stijf worden.
Glazuur
- Smelt de chocolade en de boter voor het glazuur au bain-marie.
- Klop de poedersuiker en de slagroom met een garde door de chocolade.
- Laat afkoelen totdat de topping stijf genoeg is en je een spoor met je garde of vork kunt trekken.
Decoratie
- Kneed de roze kleurstof door 50 gram witte fondant.
- Maak met de gele en roze fondant een slipper.
- Maak van de bruine en 100 gram groene fondant een palmboom.
- Maak van 50 gram zwarte fondant een zonnebril.
- Maak van 50 gram witte en 50 gram groene fondant een schepje en een emmer.
- Maak van 50 gram witte fondant en de rode fondant een handdoek.
Opbouw
- Snijd de biscuits horizontaal door.
- Smeer een laag mascarponevulling op de onderste lagen en leg de tweede lagen erop.
- Smeer nog een laag mascarponevulling op de bovenkant van biscuit 1.
- Plaats vervolgens biscuit 2 hierop.
- Snijd je taart van boven naar beneden in een (driekwart) kokosnoot.
- Bewaar en verkruimel de afgesneden stukken biscuits. Deze heb je straks nodig.
- Verdeel het glazuur rondom en over de taart.
- Zet de taart op een blauwe plaat.
- Strooi de verkruimelde biscuit rondom de taart.
- Leg de decoraties op de kruimels rondom de taart.
- Steek uit de overgebleven zwarte fondant 3 rondjes en leg ze bovenop de taart.
- Prik 2 parasolletjes en een rietje boven in de taart.
- De vakantie kan beginnen!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.