Bakgereedschap
- Wafelijzer
- Bakspray
- Roomhoorn
Oubliehoorntje
- Mix de boter, suiker, vanillesuiker en eieren.
- Zeef de bloem en kaneel en roer afgewisseld met het water door het beslag tot je een mooi egaal geheel hebt.
- Vet het wafelijzer in met een beetje bakspray en bak dunne wafeltjes.
- Draai ze – terwijl ze nog warm zijn – om de roomhoorn en laat ze afkoelen.
Botercrème
- Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
- Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
- Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
- Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
- Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
- Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
- Draai de boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid; laat de machine gerust 10 minuten draaien.
- Als de crème wit uitslaat, is hij goed.
IJsbolletjes
- Voor de ijsbolletjes kun je alle ingrediënten van het lijstje gebruiken die je wilt.
- Verkruimel de koekjes, wafels en de cake.
- Gebruik de botercrème en jam om de cake- en koekkruimels aan elkaar te plakken tot een bolletje.
- Kneed mooie bolletjes en zet ze even in de koeling.
- Smelt ondertussen de gekleurde chocolade au bain-marie.
- Bedek de bolletjes “schepijs” met de gekleurde chocolade.
- Zet de bolletjes op een ijshoorntje en versier ze feestelijk.
- Zet de cake-pop-ijsjes in de ijshoornhouder.
- IJsjes klaar? Smullen maar!
Presentatie
- IJshoorn houder
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.