Bakgereedschap
- Staande mixer
- 2 springvormen van ø 20 centimeter
- Taartsnijder
- Suikerthermometer
- Spatel
- Deegroller
- Schub-sjabloon en vis-sjabloon (zelf maken van papier)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Draai de temperatuur daarna terug naar 180 graden.
- Bekleed 2 springvormen van ø 20 centimeter met bakpapier.
- Maak een sjabloon om de schubben mee uit fondant te snijden.
Cakebeslag
- Klop de boter en suiker luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg toe aan het beslag.
- Voeg ook alle droge ingrediënten toe en mix niet te lang door tot het beslag een geheel is.
- Verdeel het beslag over de 2 springvormen.
- Bak de cakes in 25 minuten gaar op 180 graden.
Vulling
- Mix de slagroom met een scheutje citroensap en de suiker stijf.
Botercrème
Deel 1:
- Verwarm de suiker met het water tot 118 graden.
- Doe de eiwitten in de kom van de mixer en klop ze op hoge stand tot er stijve toppen ontstaan.
- Zet de mixer lager.
- Giet de warme suikersiroop voorzichtig in een dunne straal bij het eiwit terwijl je langzaam door blijft kloppen.
- Zet de mixer hoger en klop door tot het mengsel op kamertemperatuur is. Dit kan wel 10 minuten duren.
Deel 2:
- Klop de eidooiers op hoge snelheid op.
- Verwarm de suiker met het water tot 118 graden.
- Zet de mixer lager.
- Giet de warme suikersiroop voorzichtig in een dunne straal bij het eigeel terwijl je langzaam door blijft kloppen.
- Blijf doorkloppen tot het geheel wit wordt en langzaam van de mixer afdruipt.
- Klop de boter romig en glad.
- Voeg het eidooier-mengsel toe en klop luchtig.
- Voeg tot slot Deel 1 toe en mix rustig tot een geheel.
Opbouw
- Pak de eerste cake en besmeer met de slagroom.
- Verdeel hier de verse frambozen over.
- Leg de tweede cake er voorzichtig bovenop.
- Smeer de taart rondom af met botercrème.
Decoreren
- Rol de blauwe fondant rond uit, zodat je er de hele taart mee kunt bedekken.
- Bekleed de taart voorzichtig met de blauwe fondant. Werk van boven naar beneden en veeg alle plooien rustig uit de fondant.
- Maak zeewier van de groene fondant.
- Maak kiezelstenen van 150 gram van de witte fondant.
- Rol de paarse, 50 gram witte en rode fondant uit. Maak er schubben van met behulp van je schub-sjabloon.
- Maak van de overige witte fondant strepen.
- Maak van de gele fondant een mondje.
- Maak van de zwarte fondant strepen voor op de vinnen.
- Maak een glazuurpapje van de poedersuiker met 1 of 2 eetlepels water.
- Gebruik het glazuur om je decoraties op de vis vast te plakken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.