E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Aloha Hawaii

Haal de zomer (en de geheime ingrediënten van Sophie’s oma) in huis en trakteer jezelf op deze vrolijke cheesecake!

Taart
Kids
(21) reviews

Ingrediënten

Taartbodem

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram margarine
  • 1 ei
  • 125 gram suiker

Beslag

  • 500 gram magere kwark
  • 500 gram volle kwark
  • 3 eieren
  • 1 pak Kookpudding (vanille)
  • 175 gram suiker
  • 1 citroen

Decoratie

  • 1 ananas
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram blauwe bessen
  • 250 gram frambozen
  • muntblaadjes
  • 400 gram witte fondant
  • 250 gram roze fondant
  • 250 gram donkerroze fondant
  • 100 gram turquoise fondant
  • CMC-poeder
  • goudpoeder
  • citroensap
  • 1 ijshoorntjes
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • gekleurde candymelts
  • maïzena

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm ø 26 centimeter
  • Deegroller
  • Staande mixer met toebehoren
  • Vershoudfolie
  • Uitsteekvormpjes bloem

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de springvorm van ø 26 centimeter in en bekleed hem met bakpapier.

Taartbodem

  • Meng alle ingrediënten met een deeghaak.
  • Kneed het deeg met de hand verder tot een egaal beslag.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat stevig worden in de koelkast.

Beslag

  • Rasp de citroen.
  • Meng de kwark met de eieren.
  • Voeg de vanille kookpudding, suiker en citroenschil toe en meng goed door elkaar.
  • Haal het deeg voor de taartbodem uit de koelkast en rol het uit.
  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg (niet te dun).
  • Giet het beslag op de taartbodem.
  • Bak de cheescake circa 1 uur in de oven.
  • Test met een satéprikker of je taart goed is. Als het beslag niet meer blijft kleven is hij klaar.
  • Laat de taart afkoelen

Decoratie

  • Snijd de aardbeien doormidden.
  • Snijd op 1/3e de bovenkant van de ananas af.
  • Meng de CMC-poeder met de witte fondant.
  • Strooi wat maïzena op het aanrecht, zodat de fondant makkelijk ervan af te halen is.
  • Rol de fondant uit en maak hiervan het surfboard, slippers, bloemetjes en de zonnebril.
  • Meng een beetje goudpoeder met Rejuvenator Spirit of citroensap om er een soort verf van te maken.
  • Versier de bloemetjes met de gouden verf.
  • Klop de slagroom met de slagroomversteviger op.
  • Doe in een spuitzak en zet koel tot gebruik.
  • Vul het ijshoorntje met de slagroom zodat het op een softijsje lijkt en versier het met de spikkels.
  • Versier de cheesecake met alle decoraties en het fruit zodra deze is afgekoeld.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.