Bakgereedschap
- Springvorm ø 26 centimeter
- Deegroller
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Uitsteekvormpjes bloem
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm van ø 26 centimeter in en bekleed hem met bakpapier.
Taartbodem
- Meng alle ingrediënten met een deeghaak.
- Kneed het deeg met de hand verder tot een egaal beslag.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat stevig worden in de koelkast.
Beslag
- Rasp de citroen.
- Meng de kwark met de eieren.
- Voeg de vanille kookpudding, suiker en citroenschil toe en meng goed door elkaar.
- Haal het deeg voor de taartbodem uit de koelkast en rol het uit.
- Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg (niet te dun).
- Giet het beslag op de taartbodem.
- Bak de cheescake circa 1 uur in de oven.
- Test met een satéprikker of je taart goed is. Als het beslag niet meer blijft kleven is hij klaar.
- Laat de taart afkoelen
Decoratie
- Snijd de aardbeien doormidden.
- Snijd op 1/3e de bovenkant van de ananas af.
- Meng de CMC-poeder met de witte fondant.
- Strooi wat maïzena op het aanrecht, zodat de fondant makkelijk ervan af te halen is.
- Rol de fondant uit en maak hiervan het surfboard, slippers, bloemetjes en de zonnebril.
- Meng een beetje goudpoeder met Rejuvenator Spirit of citroensap om er een soort verf van te maken.
- Versier de bloemetjes met de gouden verf.
- Klop de slagroom met de slagroomversteviger op.
- Doe in een spuitzak en zet koel tot gebruik.
- Vul het ijshoorntje met de slagroom zodat het op een softijsje lijkt en versier het met de spikkels.
- Versier de cheesecake met alle decoraties en het fruit zodra deze is afgekoeld.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.