Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg doorzichtige plastic vellen klaar.
- Leg stervormige stekertjes klaar om de decoratie te maken.
- Leg een bakblik klaar waar u de taart in wilt opbouwen.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
Biscuit
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop het eiwit stijf.
- Giet de suiker erbij en mix het geheel kort door zodat alle suiker wordt opgenomen.
- Meng er vervolgens de eidooiers doorheen.
- Zeef bloem, maïzena en cacaopoeder door elkaar en spatel dit door het beslag.
- Strijk het geheel uit over de bakplaat en bak het 8-9 minuten in de hete oven.
Chocolademousse
- Klop de eierdooier op.
- Kook suikersiroop van de suiker en water.
- Schenk dit, al kloppend, voorzichtig bij de eidooier.
- Klop het geheel met de hand of in de keukenmachine koud.
- Laat de gelatine vervolgens smelten in het gebruikte warme pannetje.
- Voeg de gelatine bij het mengsel.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten.
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de chocolade en de slagroom bij het mengsel.
Chocoladegelei
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Kook melk en suiker ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur, voeg de cacao toe en laat het terug op het vuur op een laag pitje indikken.
- Haal de pan weer van het vuur en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe.
- Meng tot een glad geheel.
Decoratie
Chocoladecirkels
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Breng het vervolgens op temperatuur (32°C).
- Doe de helft van de chocolade in een klein spuitzakje of cornetje.
- Spuit rondjes op een plastic transparant blad.
- Leg er een tweede vel plastic op en draai rondjes met uw vingers zodat u chocolade cirkels krijgt.
- Laat de chocolade in de koelkast hard worden.
Chocoladekrullen
- Smeer de overige gesmolten chocolade op een plastic vel.
- Snijd punten in de vorm van een hoge driehoek.
- Rol het plastic op en laat het hard worden (in de koelkast).
Rolfondant
- Rolfondant uitrollen en uitsteken met stersjablonen.
Suikerkristallen
- Kook water met suiker in een pan tot een lichte karamel.
- Stort het vervolgens uit in stervormpjes en laat het drogen/uitharden.
Samenstellen
- Vul een bakvorm naar keuze, bijvoorbeeld een cakeblik, voor de helft met chocolademousse. Bekleed de vorm vooraf eventueel strak met plastic folie.
- Strijk de mousse op naar de zijkanten en maak het geheel strak aan de zijkanten.
- Snijd een deel van het biscuit af (afhankelijk van de vorm die u gebruikt) en leg dat in het midden van de taart.
- Spuit de slagroom op de biscuit en leg de kersen erop.
- Spuit nog een laag slagroom op de kersen en dek af met een stuk biscuit.
- Vul de taart verder op met chocolademousse en dek af met een laag biscuit.
- Vries de taart gedurende 2 uur in.
- Haal de taart na 2 uur uit de vriezer en zet de vorm even in warm water, zodat u de taart makkelijk uit de vorm kunt halen.
- Zet de taart op een rooster, warm de chocoladegelei weer even op en overgiet de taart ermee.
- Haal de taart van het rooster, zet het op een mooi bord en versier de taart met de gemaakte decoraties.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.