E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kerststolletjes

Evert

Recept van
Evert

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 50 gram rozijnenbroodpoeder
  • 20 gram verse gist
  • 75 gram roomboter
  • 150 milliliter water
  • 5 gram zout
  • 1 ei
  • 250 gram rozijnen
  • 25 gram confetti van gekonfijte vruchten
  • 25 gram gebroken hazelnoten
  • 200 gram amandelspijs
  • roomboter voor afstrijken
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Week de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Giet vervolgens af.

Deeg

  • Verwarm het water tot maximaal 37°C en los de gist hier in op.
  • Zeef bloem en rozijnenbroodpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel er bij.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg samen met het ei en zout toe aan het bloemmengsel.
  • Kneed dit met de hand tot een soepel deeg dat niet meer plakt. Laat op een warme en tochtvrije plek 10 minuten rijzen.
  • Kneed vervolgens rozijnen, gekonfijte vruchten en hazelnoten er door.
  • Laat het deeg nu een half uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in zes gelijke delen en bol op. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
  • Rol de bolletjes een voor een plat en leg het spijs er in. Klap dicht en rol goed dicht.
  • Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 190˚C.
  • Leg de kleine spijsbroodjes op de bakplaat en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten bruin.
  • Zodra de broodjes gaar zijn, haal ze uit de oven en bestrijk met gesmolten roomboter.
  • Laat goed afkoelen op een rooster.
  • Bestuif voor serveren met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.