Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Giet vervolgens af.
Deeg
- Verwarm het water tot maximaal 37°C en los de gist hier in op.
- Zeef bloem en rozijnenbroodpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel er bij.
- Snijd de roomboter in blokjes en voeg samen met het ei en zout toe aan het bloemmengsel.
- Kneed dit met de hand tot een soepel deeg dat niet meer plakt. Laat op een warme en tochtvrije plek 10 minuten rijzen.
- Kneed vervolgens rozijnen, gekonfijte vruchten en hazelnoten er door.
- Laat het deeg nu een half uur rijzen.
- Verdeel het deeg in zes gelijke delen en bol op. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
- Rol de bolletjes een voor een plat en leg het spijs er in. Klap dicht en rol goed dicht.
- Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 190˚C.
- Leg de kleine spijsbroodjes op de bakplaat en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten bruin.
- Zodra de broodjes gaar zijn, haal ze uit de oven en bestrijk met gesmolten roomboter.
- Laat goed afkoelen op een rooster.
- Bestuif voor serveren met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.