Voorbereiding
- Maak sjablonen voor de kerstfiguurtjes en de stal van papier of karton.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
Deeg
- Zeef bloem, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden, zout, nootmuskaat en het zuiveringszout boven een kom.
- Doe boter, rietsuiker, golden syrup en sinaasappelrasp in een pannetje en laat op laag vuur smelten tot een geheel.
- Haal de pan van het vuur en voeg het bloemmengsel toe. Roer goed door tot een kruimelig deeg.
- Rol het uit op een met bloem bestoven werkbank, bol het op en dek af met plasticfolie. Laat opstijven in de koeling.
Icing
- Meng eiwitten met 2 theelepels citroensap en klop even op.
- Voeg beetje bij beetje poedersuiker toe tot het geheel helemaal glad is.
- Dek de kom af met plasticfolie tot gebruik.
Bakken
- Rol het deeg uit tot 6 mm dikte.
- Snijd met behulp van de sjablonen alle benodigde vormen uit.
- Bakken in de oven gedurende 10 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- Laat afkoelen op een rooster alvorens te decoreren.
Samenstellen
- Doe de icing in een spuitpen of –zak.
- Decoreer de figuurtjes met de icing en parels.
- Laat de suiker karamelliseren.
- Gebruik de karamel als lijm om de kerststal op te bouwen.
- Maak af met icing en kokosrasp.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.