Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Deeg
- Meng de twee bloemen in een mengkom.
- Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
- Meng alles in de machine tot een rulle massa (lijkt op broodkruimels).
- Voeg vervolgens ei en melk toe en kneed kort tot een soepel deeg.
- Leg in folie in de koelkast.
Vulling
- Snijd kip en het spek in kleine blokjes.
- Bak het spek uit en laat rusten op een bord.
- Bak vervolgens in het achtergebleven vet de kip half gaar.
- Laat volledig afkoelen.
- Snijd de overige ingrediënten in mooie blokjes, maar niet te fijn.
- Houd wat rode paprika achter om sterretjes uit te steken voor de garnering.
- Meng alles voorzichtig door elkaar.
Samenstellen
- Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een lap van 64 cm x 11 cm.
- Verdeel de koude vulling over het deeg.
- Bestrijk één rand van het deeg met water.
- Vouw het deeg stevig over de vulling zodat er een “deegworst” ontstaat. Snijd overig deeg weg.
- Vorm de worst op de bakplaat in een mooie krans.
- Steek uit het overgebleven deeg kerststerren en plak deze met wat water op de krans.
- Klop het ei los met wat melk en bestrijk de krans hiermee.
- Strooi sesamzaadjes over de krans en bak in 45 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen een dressing van de olie, witte wijnazijn, zout, peper.
- Rooster de pijnboompitjes en steek de sterretjes uit de overgebleven rode paprika.
- Meng rucola, pijnboompitjes en paprikasterretjes met de dressing in een kom.
- Leg de krans op een serveerbord en leg salade in het midden van de krans.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.