E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kerstkaarsen

Verwarm de keuken -en je buik- met deze smakelijke kerstkaarsen. Dit recept is voor 8 voorbeeldige exemplaren.

Cake
(18) reviews

Ingrediënten

Amandelbiscuit en samenstellen

  • 2 eieren
  • 150 gram amandelpoeder
  • 65 gram eiwit
  • 12 gram suiker
  • 20 gram gezeefde bloem
  • aardbeienjam
  • 200 milliliter slagroom
  • 500 gram marsepein
  • blanke amandelen
  • zwarte kleurstof
  • oranje kleurstof
  • 80 gram fondant

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Amandelbiscuit en samenstellen

  • Maak een amandelbiscuit door amandelpoeder en 2 eieren in een kom samen te kloppen. Blijf kloppen tot een wit en glad beslag.
  • Draai ondertussen de eiwitten stijf met de suiker.
  • Voeg als laatste het eiwit en bloem toe aan het beslag en klop tot een egaal geheel.
  • Smeer het beslag uit over de bakplaat en bak in 8 minuten gaar in de warme oven.
  • Klop de slagroom fluweelzacht in een keukenmachine of met een mixer.
  • Haal het biscuit uit de oven en haal hem direct van de plaat af (maar niet van het bakpapier.)
  • Snijd de bakrandjes er af zodat hij mooi recht wordt.
  • Zeef er een dun laagje poedersuiker over heen.
  • Draai de biscuit om en trek voorzichtig het bakpapier los.
  • Schep jam op het biscuit en spreid uit tot een dun laagje.
  • Schep wat slagroom op de jam en spreid uit tot een dunne laag.
  • Druk een rand wat plat zodat je een dunne naad krijgt.
  • Rol de biscuit op. Begin aan de kant waar je niet de rand hebt platgedrukt. Het is niet erg als de biscuit een beetje scheurt.
  • Rol het marsepein uit tot de dikte van een 2 euromunt. Druk weer een rand wat aan zodat je hem mooi kunt inrollen en sluiten.
  • Smeer een heel dun laag slagroom over de marsepeinen plak.
  • Leg de biscuitrol er op en rol in. Zorg dat hij mooi dicht is bij de dunne naad.
  • Snijd de uiteinden netjes.
  • Snijd 8 kaarsen met een schuine bovenkant.
  • Rol de witte fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkbank.
  • Steek 8 rondjes uit die iets groter zijn dan de cakejes.
  • Snijd de randjes in met een mesjes om het druipende kaarsvet te modeleren.
  • Kleur een klein beetje overgebleven marsepein zwart en rol er kleine lontjes van.
  • Kleur de amandelen oranje en zet op het lontje als vlammetje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.