Bakgereedschap
- Keukenmachine
- 2 bakplaten
- Bakrooster
- Kooktouw (rood/wit)
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Spatel (klein)
- Zeef (klein)
- Deegkrabber
- Satéprikker
- 2 schalen (klein)
- Citruspers
- 2 garden (klein)
- Paletmes (lang en plat)
- Rolstok (30 centimeter)
- Rolstok (15 centimeter)
- Verschillende uitsteekvormpjes (kerst)
- Diverse kleine spuitmondjes
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Koekjesdeeg
- Meng suiker, melk, boter, kaneel en zout in een kom.
- Zeef er bloem en bakpoeder boven en kneed tot een deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Ga ondertussen verder met de royal icing.
- Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol daarop deeg uit tot een plak van een halve centimeter dik.
- Steek 15 vormpjes uit het deeg en plaats deze op de bakplaten.
- Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven en steek nogmaals 15 vormpjes uit het overgebleven deeg.
- Steek na 10 minuten met een satéprikker een gaatje in de bovenkant van de koekjes, zodat het kooktouw erdoor past en bak de koekjes af tot ze gaar zijn.
- Herhaal de bakhandeling bij de laatste 15 koekjes en verplaats ze met een spatel naar het rooster om ze af te laten koelen.
Royal icing
- Zeef poedersuiker en ontvet een kom met een beetje citroensap.
- Klop eiwitten op een lage stand en voeg beetje bij beetje poedersuiker toe tot er een homogeen mengsel ontstaat.
- Voeg citroensap toe en dek het glazuur af met huishoudfolie. De folie moet het glazuur raken.
Afwerken/decoratie
- Knip touwtjes voor de koekjes op verschillende lengtes en vouw spuitzakjes van bakpapier.
- Versier de koekjes met de icing en leg ze terug op het rooster om uit te laten harden.
- Steek de kooktouwtjes door de gaatjes en hang de koekjes in de boom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.