Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Uitsteekring van ø 6 centimeter
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakmatje
- Marmeren plaat
- Spatels
- Spuitzakken
- Acetaatfolie
- Klein bolmatje van ø 3 centimeter
- Bolmatje kersvorm van ø 5,5 centimeter
- Lange satéprikkers
- Rooster
Voorbereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de bakplaat met een bakmatje.
Cremeux
- Klop het ei los.
- Breng de kersenpuree met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en doe het ei erbij.
- Klop meteen goed door en zet terug op het vuur.
- Verwarm al roerend tot het begint te binden.
- Doe de boter en uitgeknepen gelatine in een kom.
- Giet het warme kersenmengsel er overheen en roer tot een gladde cremeux.
- Vul de vormpjes van het bolmatje met de cremeux.
- Doe in elk bolletje een bevroren amarene kers.
- Zet het bolmatje met cremeux in de vriezer en laat goed bevriezen.
Kersenvulling
- Breng de kersenpuree met 200 gram slagroom aan de kook.
- Doe de uitgeknepen gelatine met de fijngehakte witte chocolade in een kom.
- Giet de kokende kersenroom over de chocolade en meng goed door.
- Stort de vulling op een bord, bedek met folie en laat afkoelen in de vriezer.
- Klop de overige slagroom op tot yoghurt dikte.
- Haal de vulling uit de vriezer, doe in een kom en maak familie met de slagroom.
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Vul het kersvormige bolmatje met kersenvulling.
- Pak de koude cremeux uit de vriezer, los de vormpjes.
- Doe in elke kersenvulling een bolletje cremeux.
- Strijk mooi af.
- Zet in de vriezer en laat heel goed bevriezen.
Gelei
- Verwarm de spiegelgelei, kersenpuree en uitgeknepen gelatineblaadje.
- Roer tot het een geheel is en het gelatineblaadje is opgelost.
- Zet even weg.
Koekbodem
- Mix de suiker, boter en ei.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng tot een egaal deeg.
- Pak een stukje deeg, maak een rolletje en vouw het dubbel. Als het niet breekt is je deeg goed.
- Rol het deeg uit en steek met de uitsteker 6 rondjes uit.
- Leg de deegjes op de bakplaat en bak ze af in ongeveer 20 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Kersensteeltjes
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Tempereer de chocolade op de marmeren plaat.
- Doe in een spuitzak en knip een klein puntje af.
- Maak steeltjes op het vel acetaatfolie.
- Tip: Maak ze niet te dun, anders breken ze. Maak een paar reserve voor de zekerheid.
- Laat de steeltjes opstijven in de koelkast.
Opbouw
- Haal de bevroren kersen uit de vriezer.
- Haal ze uit de vorm en prik ze op een saté prikker.
- Haal de kersen door de gelei en laat ze uitlekken op het rek.
- Zet ze met de onderkant op een koekbodempje.
- Steek het steeltje voorzichtig bovenin de kersen.
- Maak af met een beetje bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.